Däcktyper för att förbättra gas körsträcka

Däck representerar något av en gåta där prestanda är berörda. Å ena sidan, vill du ett däck som fastnar på vägen som superlim för optimal acceleration bromsning och hantering. Å andra sidan håller det mycket klibbighet också däcket limmas ner när det bara rullar på motorvägen, vilket är när du vill ha det minst. I slutändan handlar det om de kompromisser du är villig att göra för att optimera beroende typ av prestanda som passar dig bäst. Däck Grunderna

Däck använder både mekaniska och molekylära vidhäftning att greppa vägen. Mekanisk adhesion är precis vad det låter som, i det att däckets gummi böjar och deformeras för att "ta tag" små ojämnheter i vägen. Molekylär vidhäftning är tendensen av två olika material för att hålla ihop på en molekylär nivå. Så, är nyckeln till att iscensätta en hög körsträcka däck för att minska mekanisk vidhäftning genom att minska storleken på däckets kontaktyta - där det deformeras för att möta på vägen - och att optimera sin gummiblandning för att minska molekylär vidhäftning
<. br>
hårdgummi Föreningar

Tågen har stålhjul för en anledning: stålet har liten eller ingen molekylär vidhäftning när det paras ihop med metallskenor, och därmed utgör nästan inget motstånd mot framåtrörelse. Däcken är på samma sätt, en gummiblandning så hårt som ytan på själva vägen kommer att göra samma sak. Medan gummi vetenskap är komplicerat, däckets slitage index ger en uppfattning om hårdheten på gummiblandningen, Ju högre däckets slitage index rating, desto svårare och mer långvarig sin gummiblandning.

Däckstorlek

hjälp av en kortare, ökar skinner däck bränsleekonomi på två sätt. Först minskar skinnier slitbanan storleken av däckets kontaktyta, vilket ger utdelning i både mekanisk och molekylär vidhäftning. Mindre gummi på vägen betyder mindre klibbighet. Andra, väger den kortare, tunnare däck mindre än den större däck, en tung däck fungerar som ett svänghjul, lagra kinetisk energi när den snurrar igång. Ju större däcket, desto mer energi - och därmed bränsle - det tar att få upp farten. En lättare hjul och däck paket lämnar utdelning i stadskörning, men påverkar inte motorvägen körsträcka med ett betydande belopp.
Kortare Gavlar

gå tillbaka till tåget- hjul exempel, kommer att hålla ett hjul så hårt och rund som möjligt minska rullmotståndet genom att minska sidan av sin kontaktyta. En låg profil däck med korta sidoväggar kommer inte deformeras så mycket under belastning som en högre drag slick eller off-road däck kommer. Detta håller däckets ytterdiameter så nära formen på kanten som möjligt, vilket ökar bränsleekonomi över hela linjen.
Slitbanemönster

däckets mekaniska grepp har så mycket att göra med dess slitbanemönster som dess fysiska dimensioner. Stor, lateral - sida till sida - spår i slitbanan gör att däcket att agera ungefär som trampar på en tank, gripande brister i vägen och drar bilen framåt. Bra för grepp på ojämn terräng, inte så mycket för bränsleekonomi. Längsgående spår som skapar "band" av slitbanan går runt däckets omkrets minska mängden gummi på vägen och rullmotstånd via mekanisk vidhäftning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98342.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.