Varför behöver du inte ett reservdäck med Run Flat däck?

Inte anta att bara för att du har run-flat däck, kommer ett reservdäck inte komma till hands. Kör-lägenheter kommer vanligtvis gör ett fint nog jobb med att få dig till en reparationsverkstad, men det finns ingen garanti för att de ska ha en ersättare run-flat som kommer att arbeta på din bil. Run-Flat Typer

Run-flat däck finns i tre grundläggande varianter: självbärande, självtätande och hjälpsystem. De flesta kör-lägenheter är självbärande, vilket innebär att de har lite extra gummi i slitbanan och sidoväggarna för att stödja fordonets vikt i händelse av förlust av lufttryck. Självtätande däck har ett innerfoder av semi-flytande tätningsmedel som kan strömma in i små hål att täta dem. Hjälpsystem använder en flexibel ring runt kanten som bär fordonets vikt så att bilen inte rida på fälgen.
Jämförelser

Självbärande däck den mest enkla, men de har sina nackdelar. Den första är att deras tjockare konstruktion gör dem cirka 15 till 25 procent tyngre, vilket gör ont prestanda och rida. Den andra är att gummi, som är tjock nog för ett fordon utan lufttryck, dessutom ger det en mycket hård åktur. Självtätande däck egentligen inte har några nackdelar, förutom det faktum att de inte kan täta en nedskärning sidovägg. Hjälpsystem använda däck som är mycket lik traditionell gummi i form av bygg-och åkkomfort, men kräver en specialiserad däck som kommer att arbeta med systemet.
Körning på en Run-Flat

p Om du får en punktering med en självtätande däck, kommer det att förlora långsamt tryck, men kommer annars fungera som den normalt skulle göra tills du får det åtgärdat. Självbärande däck lägger en hel del stress på gummiblandningen i sig, vilket innebär att området är ganska begränsad. Även om du kan köra på ett självbärande däck för ca 50 miles på 55 miles per timme, degraderar varje däck revolution gummit längre och kan förstöra det nog att du måste köpa ett helt nytt däck istället för att få den du har anslutit. Auxiliary-stödda system bär de flesta av samma körsträcka och hastighetsbegränsningar som självbärande run-lägenheter.
Ha ett extra

Bilar med självbärande och själv- tätning av däck kräver inte att nya däcket ska vara av samma typ, men det är aldrig en bra idé att blanda däcktyper på samma bil. Om du gör det kommer att förändra bilens hantering balans, och förmodligen inte till det bättre. Hjälpsystem inte utgör ett mycket speciellt problem, eftersom de är ganska sällsynta och inte stöds av alla däck butiker. Om du fångar en platt 51 miles från Nowheresville, West Virginia, räkna då inte på Billy Bobs Tahrs 4 U med rätt materiel. Som sådan, kan du överväga att bära en reservdel om din tillverkaren säger att göra det eller inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98338.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.