Effekterna av större däck på Final Gear Ratio

Fordon transmission och växlar differential är ihopkopplade i en drivlina för att ge önskad prestanda och bränsle mål ekonomi. Både automatiska och manuella växellådor använda redskap, och både fram-och bak-hjulsdrivna bilar har en differential för att fördela kraften till hjulen när fordonet inte färdas i en rak linje. Den slutliga utväxling är förhållandet mellan drivaxel svängar in i differential och svängar av drivaxeln levererar kraften till hjulen och däck. Detta är också känd som den axel förhållande. Gear Ratios Definierad

En enkel utväxling är förhållandet mellan en ansluten ingång och utgång i en maskin. För en bil eller lastbil, beskriver utväxling hur många gånger motorn vänder ett helt varv jämfört sändutmatningen (enhet) axeln.
Transmission Utväxling

Gear kvoten minskar när växlarna skiftas - första växeln har den högsta kvoten att åstadkomma mekanisk fördel som behövs för att börja rörelse från ett fullständigt stopp. Varje successiv högre växel är av en lägre procentsats än den tidigare. Till exempel är första växeln i en 2011 Toyota Camry in på en 3,3-till-1-förhållande. Motorn stängs mer än tre gånger för varje enskilt varv på växellådans utgående axel. Fjärde växeln i Camry är en 1-till-1-förhållande och sjätte växeln är en gas-sparande, .61-till-1-förhållande.
Final utväxlingar

Kraften från transmissionen måste passera en växel set i differentialen innan rubrik till hjulen. Den slutliga utväxling på 2011 Camry är fastställd till 3,82-till-1 oavsett vilken växel är vald eftersom växlarna inne i differentialen kontrollera det. Den 2011 Corvette har en slutlig utväxling av 3,42-till-1. Den slutliga utväxling är fixerad vid fabriken på produktion bilar. Växlarna skall ha flyttats från differentialen och bytte ändra slutlig utväxling, såvida däckstorlek ändras. Ändra däckstorlek på Addera Drive Ratio Exempel

alla fordon förändrar relationen mellan drivaxeln och drivaxel resor. En given fordonet är konstruerat för en viss storlek hjul - med en annan storlek antingen ökar eller minskar rotationen avstånd och därmed den slutliga utväxling

Camry är konstruerad för en 16-tums hjul.. Enligt formeln för en cirkel, är omkretsen av den cirkel Pi gånger diametern. I detta fall, multiplicera 16 gånger 3,14 för att få 50,24 inches. Öka hjulstorlek till 18 inches gör omkretsen 56.52 inches, så däcket färdas ca 6 inches längre att slutföra varje varv.
Större Däck Effekter

Camry bilfärd axel snurrar omkring 1,263 gånger per mil med fabriken specificerade, 16 - tums hjul och däck. Ändra hjulen till 18 inches minskar axelns varvtal till ca 1.121 per mil. Skillnaden är cirka 11 procent, ändra Camry s 3,82-till-1-förhållande till en lägre siffra på 3,40.

Stora däck tillåter en högre toppfart eftersom du får mer axliga varv per sändning tur, men acceleration lider, och om förhållandet förändringen är alltför drastiskt, kanske bränsleekonomi minskar också. Mindre däck har motsatt effekt och ökar den slutliga utväxling och ge större acceleration med en lägre toppfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98337.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.