Vad Är Motorcykel däckslitage Band?

Även tillverkarna kan spendera miljontals dollar Engineering En viss chassi, i slutet av dagen, en fordonets däck är där gummit möter vägen. Däck är särskilt viktigt på fordon som bara har två av dem, så mycket, att för att beskriva något som representerar det absolut vara-all-end-all betydelse, måste författarna ofta tillgripa klichéer som "där gummit möter väg. " Däckkonstruktion

Däck har tre grundläggande delar: slitbanan, sidovägg och inre tätningsrör. Slitbanan är den del av däcket som kommer i kontakt med vägen, sidoväggen förbinder slitbanan till kanten, och det inre röret kan antingen vara separat eller i ett stycke på insidan av däcket. Motorcykeldäck skiljer sig från bildäck huvudsakligen i form av slitbanan. En bils slitbanans yta är platt, men en motorcykel slitbana är halvsfärisk form. Detta avrundade slitbanan tillåter cykeln att luta i varv för att kompensera för centrifugalkraften som annars skulle vänd på det.
Cykeldäck Safety

att konstatera det uppenbara : Bilar har fyra däck och motorcyklar har två. Om en bils däck blåser ut eller förlorar dragkraft, har den en annan på den sida av fordonet som tillåter föraren att behålla en viss mängd av kontrollen över fordonet. Denna inneboende redundans innebär att slitageindikatorer är inte lika kritisk på bildäck som de är på cykeldäck.
Factory slitagevarnare

slitagevarnare komma några olika sorter. De flesta däcktillverkare placera lite färg eller markör inne i en av däckets spår, när färgen eller markeringen försvinner, är det dags att byta däcket. För att lokalisera de markerade spåren, titta på däcket för en liten triangel som pekar på var markören ska vara.

Annan metod innebär att man använder en annan, eller ljusare gummiblandning, strax under slitbanan . När däcket slits ut på ett eller annat område, kommer denna kontrasterande färg av gummi lämna en synlig strimma eller band, som går runt däcket.
Wear Platser

De flesta cykeldäck - särskilt dem som finns på sport cyklar - kommer att slitas ut längs sidorna innan de kommer längs mitten. Cruising på vägen lägger mycket mindre stress på cykelns däck än att vända, och motorcyklar kommer alltid att uppleva en viss magert när man går runt ett hörn. Hård kurvtagning kommer att förvärra denna effekt ytterligare, och kan leda till "ösa ur." Detta händer eftersom den runda däckets slitbana effektivt planar ut när den nuddar marken, när som scuffed plats återtar sin halvklotform, den plana ytan veck i och blir konkav relativt konvexa slityta
<. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98336.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.