Nya däck orsaka ett brummande ljud i min bil

Däck buller - även känd som däck vrål eller brum - har inte mycket att göra med däcken är nytt, det är snarare ett problem med utformningen av själva däcket . Dina fem sinnen är mycket bra på att trimma ut någon form av ständig input, och det inkluderar ljudet av din bilens original däck. Bilens nya däck kan mycket väl vara högre, men det finns också en chans att de helt enkelt är att producera olika ljud frekvens från den som tillverkas av de gamla däcken. Däckkonstruktion

Däck har tre huvudkomponenter: gummiblandningen, däckets slitbana och de interna förstärkningsbanden. En mjukare gummiblandning griper vägen bättre, men slits ut snabbare. En perfekt slick racing däck sätter mest gummi på vägen, men saknar kanaler att färja vattnet bort från slitbanan. Starka förstärkningsband hålla däcket rundan, men de tillåter inte det att deformeras för att passa de vägförhållanden.
Natur däckbuller

däckbuller ISN 't ljudet av däcken slå i väg, per se. Ljudet är inte en ständig ström av energi, det är resultatet av snabba och ständiga komprimering och dekomprimering av luft. Om en av ett däck "slitbaneblock slår vägen i låg hastighet, det är nästan ljudlöst eftersom luften har en chans att fly från utrymmet mellan slitbaneblocken (gummit mellan spåren) och vägen utan att komprimera. Men vid hög hastighet, komprimerar att samma bit av slitbanan luften, då luften expanderar mellan blocken av gummi på däckets slitbana. När nästa slitbaneblock kommer tillsammans, komprimerar den luften igen, om och om det går, tills man hamnar med den ständiga bruset av luft ständigt komprimeras och släppte
Gummiblandningar.

hårdhet eller mjukhet av däckets gummiblandning spelar en avgörande roll för däckbuller, som en rock-hård gummiblandning komprimerar luft mer än en mjukare. Tänk på det som skillnaden mellan att tappa tio kilo ordbok platt på golvet och inslagning att ordlistan i en kudde innan släppa det. Kudden absorberar mycket av ordbokens energi, komprimera själv istället för att låta ordlistan för att komprimera luft instängd nedanför.
Off-Road Däck och buller

Off-road däck har stora, "knölig" slitbaneblock istället för stora, släta block. Dessa knoppar ökar däckets punktkontaktformiga trycket på marken, så att den kan gräva i mjuk jord istället för att fördela lasten och skumma över toppen av det. Tyvärr, när på en slät yta, dessa rattar göra samma sak med luft: De pressa luften mot marken, komprimera den. De stora, öppna områden mellan rattarna låter luften att expandera mer än den annars skulle. Denna extrema komprimering-dekompressionscykel är det som gör off-road däck vrålar på motorvägen hastigheter.
Low-Noise slitbana
p Det finns två sätt att minska slitbanan buller, antingen genom att minska kompression eller reducerande expansion. Däcktillverkare kommer ofta ingenjör däck med några fasta gnuggar av slitbanan går hela vägen runt slitbanan. Denna fasta band bär effektivt mer av bilens last än de öppna slitbanan elementen och - eftersom ingen luft kan få under - bidrar till att göra det tystare. Den motsatta lösningen är att hugga ett antal fasta spår runt däcket som ger luft en plats att ventilera istället för fullt komprimera. Allt annat lika, är den tidigare metoden bättre, i de flesta fall, eftersom det också sätter mer gummi på vägen för att förbättra torr-road dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98334.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.