Hur man lägger större däck på en 2004 Dodge Dakota 4x4

Att sätta större däck på en 2004 Dodge Dakota 4x4 har fördelar och nackdelar. Tyvärr, större däck minskar gas körsträcka, sakta och stelnar styrning och minska mängden vridmoment fordonet har. Men större däck förbättrar Dakota dragkraft i all-terrain situationer och bredare däck förbättrar hanteringen på den öppna vägen. Om du bestämmer dig för större däck, är det första du behöver veta vilken storlek du vill ha och vilken storlek som passar. Därefter måste du bestämma om du vill ha nya fälgar samt däck. Om du har råd med dem, kommer du att ha fler däckalternativ. Saker du behöver
Måttband
Vit däcket krita
Visa fler instruktioner
fastställa högsta bredd
1

Starta fordonet. Vrid ratten till höger så långt det går, och sedan stänga av motorn. För den främre vänstra däcket: Mät det horisontella avståndet från den främre högra däcket sidovägg till närmaste kanten av hjulhuset. Mät det horisontella avståndet från övre högra sidovägg till närmaste kanten av hjulhuset. Mät det horisontella avståndet från den bakre högra sidovägg till den närmaste kanten på hjulet väl. Anteckna de tre mätningarna.
2

Starta motorn och vrid ratten kvar så långt som möjligt, och sedan stänga av motorn. För den främre vänstra däcket, upprepa mätmetod som beskrivs i steg 1. Anteckna de tre mätningarna.
3

Mät spelet avstånden till höger och vänster bakhjul på samma sätt som beskrivs i steg 1. Anteckna de tre mätningar för varje.
4

Välj den kortaste av dina tolv mätningar. Detta är det minsta avstånd avståndet.
5

Mät bredden på ett av däcken och dividera detta avstånd med två. Detta är din 1/2 hjulbredd. Lägg det minsta mätningen till 1/2 hjulbredd. Om du köper nya hjul som är bredare än din minsta plus 1/2 hjul bredd, kommer hjulen skrapa insidan av hjulhuset.
Bestäm Maxhöjd
6

Mät från hjulnavet till botten av fender vakt på både framsidan och baksidan av ena sidan av bilen
7

reda på hur mycket ge -. eller intervall - de stötar eller stöttor på din Dakota har. Om du har märke och modell, bör du kunna hitta på nätet. Annars, tala med en professionell mekaniker.
8

Subtrahera resor intervallet dina stötar från navet till fender avstånd. Det är din högsta höjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98316.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.