Hur man lägger bredare däck på en Lexus RX300

Om du har ägt din Lexus RX300 SUV för en stund, kanske du vill ändra sitt utseende. Kanske du tror att fordonet sitter för högt på vägen, eller om du inte gillar hur den hanterar vid kurvtagning, eller om du inte gillar den attraktionen. Om dina däck är nära slutet av sin livslängd, kanske du tänker ersätta dem med bredare däck. Saker du behöver
Jack
Crowbar
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera instruktionsboken för valfria däck och storlekar RIM för ditt fordon . Standarden däckstorlek för RX 300 är 225/70R16, och valfria däckstorlekar sträcka sig upp till 255/35R22. Den första siffran i däckstorlek är bredden i millimeter. Den andra siffran är aspektkvoten eller förhållandet mellan däckets höjd till dess bredd, och den tredje siffran är fälgen storlek. De bredaste däcken som du kommer att kunna placera på din RX300 är 255 mm och den största fälgar blir 22 inches.
2

Besök lokal däck återförsäljare och köpa däck och fälgar du valt. De bakre stöttor på din RX300 kommer inte att tillåta dig att använda 255 mm däck med 16-tums fälgar som är standard på RX300, så du måste uppgradera till minst en 17-tums fälg om du väljer att installera den storleken. Addera 3

Placera den första kanten på marken eller en plan yta med utsidan uppåt. Sätt ett av däcken ovanpå fälgen med den yttre sidan uppåt och och tryck ner på däcket för att få så mycket av däcket på fälgen som möjligt. Spray WD-40 på däcksidorna och RIM för smörjning. Använd en kofot för att bända resten av däcket på fälgen, som börjar med den låga sidan däckvulsten. Pärlorna löper längs de inre kanterna på donut hål på varje sida av däcket. Upprepa proceduren för de andra tre fälgar och däck.
4

Ta hjulen till en lokal bensinstation och blåsa dem till tillverkarens rekommenderade däcktrycket. Det blir höga ljud som däcken sätta sig i kanterna. Använd en domkraft och lug skiftnyckel för att ta bort de gamla hjulen och installera nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98300.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.