Hur man programmerar en Prius för 16-tums däck

Touring trim utrustar Generation II Prius med 16-tums hjul, och Generation III Prius hade lite större 17-tums däck och hjul. Dessa större däck kräver ingen programmering för att läggas på en Generation II eller Generation III Prius, respektive. Du kan göra denna uppgradering själv. Det kräver en ny uppsättning hjul och däck, och hjulen kan vara svårt att hitta utanför en Toyota-återförsäljare. Men det är en enkel sak att byta de vanliga Prius hjulen för Touring eller andra 16-tums hjul och större däck. Saker du behöver
16-tumshjul
16-tums däck
Visa fler instruktioner
1

hitta en källa för hjul som uppfyller bilens specifikationer.
Sida 2

Köp en uppsättning 16-tums däck för de nya 16-tums hjul. Har däcken sätta på hjulen på en bensinstation, bildelar butik eller återförsäljare med ett däck avdelning.
3

Montera nya fälgar och däck på Prius, som ersätter den vanliga 15 tum Prius fälgar och däck. Du kan göra det själv med Prius däck byta hårdvara, eller har det gjort på någon däckhandlare.
4

Justera Tire System Pressure Monitoring. Den Däcktrycksövervakningen eller TPMS består av sensorer inom vissa Toyota däck som ger en varning för lågt lufttryck. TPMS är det program som du måste ändra i Prius Engine Control Module (ECM) för att tillgodose de nya större däck. TPMS behöver inte omprogrammering om Prius ägaren väljer att inte göra det. Tire Pressure Monitoring har ingen inverkan på däckens prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98298.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.