Enorma Bakre Motorcykeldäck Tutorial

Installera en större däck på baksidan av en motorcykel, i synnerhet en kryssare eller chopper stil modell, har blivit lite av en trend bland customhojar. Det finns dock vissa förändringar man måste anpassa sig till när man beslutar att gå denna väg. Motorcyklar rida på rundhet av ett däck, inte den platta centrum som bilar gör. Som ett resultat, medan en bredare däck medan ge mer dragkraft, det orsakar föraren att behöva styra motorcykeln annorlunda. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
insexnyckel ställa
Bredare däck och matchande brett bak fälg och nav Review, en vän att hjälpa
Visa fler instruktioner

1

Innan du köper större däck, ta din motorcykel till butiken eller säljaren och fråga om du kan låna en för en stund att ögongloben den mot din cykel. Placera däcket i linje med de främre eller bakre delen av cykeln där du vill installera det. Titta på bredden av däcket och kontrollera om du har tillräckligt med avslut innan du installerar det så att du inte skaver mot något när den snurrar på axeln. Välj en mindre bredd däck om uppskattningen ser ut som det kommer att gnugga.
2

Använd en hylsnyckel och uttag för att lossa och ta bort din befintliga hjulet från sitt hjulnavet. Lossa axelmuttrarna med en hylsnyckel och knacka axeln ur navet. Koppla kedjan från navet kedjehjul. Dra den gamla fälgen ut och bort motorcykeln.
3

köpa lämplig bredare däck och matchande bakre nav fälg från en återförsäljare, butik eller delar leverantör. Se till att köpa ett nytt däck och inte en begagnad. Har återförsäljaren eller butiken montera däcket på matchande storlek fälgen för dig med ett nytt däck ventil (detta kommer att bespara dig besväret att göra det själv). Se till att återförsäljare korrekt balanserar däcket samt.
4

Placera däcket bakom motorcykeln så att bromsskivan fäst de bakre linjerna hjulnavet med positionen för bakre bromsok på cykel ram. Fäst tjocklek på rotorn och bekräfta att det är i rätt position. Säkra bromsok med bromsok bultar och en insexnyckel (denna del kan ta en vän att hålla däcket när de utför). Sätt axeln bar genom den bakre ramen stöden och hjulnavet efter smörjningen det ordentligt. Placera hjulaxeln på plats i bakre ramen support gång helt införd genom hjulet. Sätt tillbaka kedjan tillbaka på bakhjulet kedjehjulet fäst på baksidan navet.
5

Sätt låsen som håller axeln på plats när kedjan spänns ordentligt. Säkra axeln med axelmuttrarna och dra åt med en hylsnyckel. Rada upp muttern med stiftdonsinsats märkning i slutet av åtstramning och sätta sprintar att hålla muttrarna lossnar. Böj sprintarna tillbaka med en tång så att de inte faller ut.
6

Sitt på motorcykeln och rulla den fram och tillbaka för att bekräfta igen det nya däcket kanten inte skaver mot någonting en gång installerat. Kontrollera att alla kvarvarande bultar och muttrar är ordentligt fastsatta och lagra gamla hjulet och fälgen någonstans där det inte rostar eller att utsättas för väder och vind (du kanske vill använda den igen).
7

Ta din motorcykel för en provtur och justera din körstil för att hantera de nya styrande krav för de olika däckstorlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98281.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.