Vilken storlek Gears för 33 tums däck ?

Ändra en lastbil med större däck förändrar dynamiken i fordonet . Även det estetiska utseendet kan imponera , funktioner hjulet och axeln är att påverka den totala prestandan . Funktion

att få tillbaka de ursprungliga acceleration förmågor av fordonet , måste de bakaxelutväxlingar ändras för att passa den nya däckdimension . Axeln växlar arbete i samband med överföringen att flytta makten från drivlinan till däck för rörelse .
Gear Ratio Beräkning

Ta en teoretisk däck storlek 30 inches och det teoretiska utväxling som tillhandahålls av tillverkaren av 4,10 , och hitta den procentandel av skillnaden mellan det gamla förhållandet och det nya utväxlingsförhållandet . Ekvationen är inställd som 100 gånger 33 är lika med 3,300 . Ta 3300 och dividera det med det ursprungliga storleken 30 . Svaret kommer ut till 110 procent , vilket innebär att de 33 - tums däck är 10 procent större än den ursprungliga 100 procent värde av 30 inches . Slutligen multiplicerar 110 procent värde ( 1,10 ) av den ursprungliga utväxling 4.10 och den nya utväxlingen är 4.51 .
Överväganden

Inte bara kan ett fordon får sin acceleration tillbaka genom att ändra axelns förhållandet , kan det ge eventuellt fordonet mer makt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98278.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.