Hjulstorlek Vs . Däckstorlek

Hjul och däck på bilar är en av de största säkerhetsaspekter att förarna måste tänka på . Hjulen och däcken måste vara en perfekt passform för att upprätthålla rätt lufttryck i däcken , vilket förbättrar hantering och bränsleeffektivitet . Funktion

Den federala regeringen reglerar information om de däck som berättar konsumenterna däckstorlek , hjulstorlek , tillverknings datum, slitbanan och värmetålighet . Tillverkarna måste följa reglerna när det gäller placeringen av informationen på däcket för enhetlighet .
Placering

de första bokstäverna på ett däck efter märket ange fordonstyp däcket passar på . AP står för personbil, medan LT står för lätt lastbil . Därefter kommer en rad siffror föregår snedstrecket anger bredden i millimeter . Bredden på däcket och hjulet måste matcha . Efter snedstrecket är förhållandet mellan höjd och bredd , även känd som bildförhållande . Följande R anger radial och de två sista siffrorna anger fälgdiameterkod , vilket är hjulet storlek .
Storlek

hjulstorlek måste matcha däckstorlek för både diametern på den fälg och dess bredd. Bilägare kan ändra fordonets prestanda genom att byta däck och fälg storlek . Att sätta större hjul och däck på en bil kan förbättra dess prestanda och hantering . När du lägger större hjul , ska däcken matcha det nya hjulet storlek .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98274.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.