D - bärighetstalen Vs . C - bärighetstalen för Tire åkkomfort

Lätta lastbilsdäck , dessa betecknas med ett LT framför däckdimension , använd ett brev rating att utse den lastkapacitet på däcket . De vanligaste lätta lastbilsdäck belastningsområden är C , D och E. Storlek

En lätt lastbil däck lastkapacitet är beroende av storleken plus belastningsgraden . Alla däck av en viss storlek och belastning sortiment kommer att ha samma kapacitet maximal belastning . Till exempel , LT245/75R16 däck har en lastkapacitet på 2205 £ . för belastningsområde C och 2623 £ . för lastintervall D.
däcktryck

Däck med högre lastkapacitet har att kapaciteten vid högre däcktryck . En lastområde D däcket pumpas till 65 kg. per kvadrattum (psi ) för att bära den maximala - märklast . Belastningen däcktryck för ett lastområde C däck är 50 psi .
Pressure and Ride

lastområde D däck har samma lastkapacitet som en lastintervall C däck om det är uppblåst till 50 psi och kommer att ge samma köregenskaper . Lastområde D däck bara ge mer kapacitet och en hårdare rida om de är fyllda till högre rankade designen tryck . En lastbil med D lastintervall däck kan köras med lägre lufttryck för en bättre resa och pumpade till fullt tryck när belastningen kapacitet behövs .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98272.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.