Hoosier Däckspecifikationer

Prestandan för ett fordon börjar med dess däck. Standard fabrik däck och åretruntdäck är avsedda för maximal dragkraft, men i vissa fall, särskilt i racing eller gata spår konkurrens världen, är det önskvärt att ha ett däck som inte har så mycket dragkraft. Mindre dragkraft kan underlätta snabba starter och starter för dragracing, samt minimalt motstånd mellan däcket och vägytan, vilket kan öka hastigheten. Den Hoosier Däck Företaget tillverkar ett brett utbud av däck som används i racing världen, liksom prestanda och klassiska marknader bil. Drag Racing Slicks och Square Shoulder Däck

Hoosier Däck Företaget tillverkar ett antal dragracing slicks, som har väsentligen ingen slitbanan. Dessa kommer i en mängd olika storlekar, och en av specifikationerna är att de har en kvadratisk ansats som möjliggör maximal kontakt mellan däckets vägytan och den yta av vägen. Hörn-däck tillåter de mest effektiva take-off hastighet, samt för imponerande burnouts med ett minimum av vacklande. Det bredare ett däck, desto bättre grepp på vägen.
Gummiblandningar

Hoosier Däck erbjuder däck tillverkade med gummiblandningar med olika hårdheter för att göra den långvarigaste racerdäck möjligt. De erbjuder däck med en förening, D06, i 33.0/16.5S-15 däckdimension. Denna förening förbättrar framkomligheten över deras tidigare D05 förening, och ger samma seghet och egenskaper livslängd på sina C07 spår däckblandning.
DOT Godkännande

Många av Hoosier däck är inte godkända för användning i terräng av US Department of Transportation (DOT), men de har en linje av DOT-godkända däck som kan användas i racing. DOT Godkännandet omfattar gatan hantering och väg gripande egenskaper hos däcket, såväl som förmågan hos däcket att tillhandahålla adekvat start och stopp dragkraft vid behov. Flera storlekar av DOT-godkända gata slick däck är tillgängliga från Hoosier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98271.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.