En förklaring av de olika typer av däck

Däck är bland de viktigaste komponenterna som definierar fordonets hantering förmåga, prestanda och säkerhet. De flesta bilar kommer med vanliga däck lämpade för körning i en mängd olika förhållanden. Men vissa avancerade fordon kommer med specialiserade däck för särskilda typer av körning. Du kan också lägga till eftermarknaden däck och hjul för att ge din bil de egenskaper du vill ha. All-season däck

-runt-däck utgör en kompromiss mellan dragkraft, prestanda, hantering och hållbarhet. De kommer som standard på de flesta nya bilar och är bland de mest tillgängliga eftermarknaden däck också. I allmänhet kommer all-season däck prestera bra på våta eller torra vägar, och även snö eller is. De bär också på en måttlig takt, och kan komma med en garanti på upp till 100.000 miles.
Prestanda däck

Performance däck ger bättre prestanda för sportbilar och Lyxbilar . De har högre hastigheter än all-terrain däck, vilket innebär att de kan ge dragkraft även vid höga hastigheter. Förutom speciella slitbanemönster, prestanda däck också använda mjukare material. Detta innebär att de kommer att bära ner snabbare än all-season däck, även under normal körning. De gör också mindre att dämpa ojämnheter i vägen och kan ge en bumpier körkänsla.
Vinterdäck
däck

Vinter har slitbanor konstruerade för att hantera snö och is. De är lämpliga för torr asfalt också, men däckmönstret kan orsaka en något skakig resa. Vinterdäck finns i två huvudtyper: dubbfria och dubbas. Dubbfritt vinterdäck ge ytterligare dragkraft helt genom materialsammansättningen av däcket och slitbanemönstret. Dubbas vinterdäck lägga till speciella hål för att skruva i metall dubbar, vilket gräva i isen och skapa bästa grepp i vinterförhållanden.
Off-road däck

Off-road däck är utformade för lätta lastbilar och stadsjeepar. De är oftast bredare än vanliga däck och har stora däckmönster för att gripa vertikala ytor eller få dragkraft i lera eller på löst grus. Medan off-road däck kan fungera säkert på torra, asfalterade vägar, kombinerat med off-road suspensioner av stadsjeepar och lastbilar som de skapar en körkänsla som vissa förare och passagerare kan finna obehagligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98268.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.