Fördelar med kvävefylld-Däck

Kväve är en relativt ny trend i bildäck, men det har funnits mycket längre än många konsumenter vet. NASA, NASCAR, Formel 1 och flygbolagen har använt kväve i sina däck under många år. Det är allmänt trott att en kväve-lastbil måste komma och leverera gas till dessa anläggningar. Faktiskt, dessa tankar andas luften omkring dem och separera kväve, sedan lagra den i en tank för däck fyllning. Pressure

Korrekt lufttryck i ett däck är en mycket viktig faktor. Däck läcker naturligt små mängder luft från porerna i gummit. Kväve är en mer tät gas än komprimerad luft, och därför har det större molekyler som undgår däcket i en långsammare takt. Ingersol Rand påstår att kväve läcker ut ett däck 30 till 40 procent långsammare att tryckluft.
Vatten

När luft komprimeras, är en stor del av det omvandlas till vatten . Detta vatten sitter inuti monterade däcket, vilket orsakar oxidation. Detta kan orsaka kostsamma skador på anpassade fälgar. Detta vatten kan också orsaka rost av den inre band av däcket, vilket gör att gummit att separera från stålbanden. Denna separation, på en tillräckligt stor skala, kommer att orsaka däck misslyckande. Kväve producerar inte något vatten när den pressas.
Temperatur

Kväve sprider värmen mycket bättre att tryckluft och detta leder till en svalare kör däck. Detta är den främsta orsaken till att den används av NASA och flygbolag som överdriven värme kan orsaka katastrofala däck misslyckande. Däcken på en bil rör sig inte alls lika snabbt som de på ett jetplan eller en rymdfärja, men att de fortfarande genomgår konstant värme och kyla. Kväve förhindrar fel från hög värme.
Ekonomi
p Alla av fördelarna lägga upp till en fördel att alla förare kan relatera till, bränsleekonomi. Ett däck med rätt tryck sänker rullmotståndet, som håller bränsleekonomi som störst. Temperatur också kan påverka bränsle körsträcka eftersom varmare ett däck blir, desto mjukare gummit blir. Mjukt gummi skapar mer motstånd och därmed sänka bränsleekonomi. National Highway Traffic Safety Administration säger att kväve-fyllda däck kan rädda förare 3 procent i bränslekostnader.
Blandning

Precis som med den syntetiska och konventionella oljeblandning myt , har vissa konsumenter sprida idén att man inte kan fylla på en kvävefylld däcket med tryckluft. Detta är absolut inte sant, är luften vi andas 78 procent kväve och 21 procent syre. Om dessa gaser kan samexistera i atmosfären, varför inte i ett däck? Svaret är att de kan blandas när som helst och i alla procentsats. Den enda nackdelen med toppning av en kvävefylld däcket med luft är förlusten av fördelarna med kväve. Du kan återfå de fördelar genom att ha däcket ordentligt spolades och fylldes med kvävgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98189.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.