Vad är Correction Factor ?

En korrektionsfaktor är någon matematisk justering av en beräkning att ta hänsyn till avvikelser i antingen provet eller mätmetoden . Nedan följer några exempel på verkliga faktorer världens korrigering . Insulin Korrektionsfaktor

insulinberoende diabetiker behöver reglera mängden subkutant insulin de injicerar per dag baserat på deras nuvarande blodsockernivåer . En tumregel , eller korrektionsfaktor , som används är 1800 regeln för Humalog eller NovoLog insulintyper . Dividera 1800 av insulindos per dag för att bestämma den totala punkten droppe blodsocker per enhet insulin .
High Altitude Cooking Correction Factor

En vardaglig tillämpning av korrektionsfaktorn gäller hög höjd matlagning . Även om det är inte en lätt formel , Better Homes and Gardens indikerar korrigera tillagningstemperaturerna genom att lägga till 15 till 25 grader Fahrenheit .
Hastighetsmätare Correction Factor

När byta däcken på din bil från den ursprungliga fabriken däcket till en eftermarknad däck av olika dimensioner , kan läsningen på hastighetsmätaren vara falsk . Det är nödvändigt att fastställa korrektionsfaktorn eller variansen för att få dig verkliga hastigheten . Se referens 4 för en online-kalkylator .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98183.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.