Hur man läser Tire Etiketter

Under 2009 skapade National Highway Traffic Safety Administration nya standarder för däckmärkning om passagerar-och lätta lastbilsdäck. Information innefattar inte bara den vanliga aspekt ration, däckbredd och fälg diameter, men också information om sammansättningen av däcket, belastningsindex, slitbaneförslitning, dragkraft och kvaliteter temperatur. Här är vad markeringarna betyder. Instruktioner
personbilsdäck
1

Börja med däcket namnet på den yttre ringen. Nästa bokstav du kommer till efter namnet kommer att bli ett "P" för passagerare däck. De tre siffrorna är bredden på däcket i millimeter.
2

Läs nästa nummer förbi snedstreck. Det blir förhållandet mellan höjd och bredd. Detta är aspektförhållandet. Nästa bokstav anger om däcket är ett radiellt eller inte. Nästa par siffror blir fälgdiameterkod följt av ett mellanslag och därefter två bokstäver som representerar belastningsindex och en alfabetisk hastighet symbol.
3

Hoppa till nästa lucka och du kommer hitta en temperatur rating "A", "B" eller "C" och ett hårt väder rating, om en sådan finns. Efter dessa brev kommer att vara namnet på tillverkaren.
4

Läs de senaste tre grupper av nummer för att bestämma första slitbanan slitage. Ju högre siffra, desto längre slitbanan kommer att pågå. Därefter kommer Traction betyg. Betyget börjar vid "AA", sedan "A" och sedan "B", etc. Ju högre betyg, desto kortare din stoppsträcka i vått väder. Nästa siffra är temperaturen betyg (A, B eller C). Ju närmare A, desto mer värme motstånd finns i däcket.
5

Följ små bokstäver runt kanten på fälgarna. Börjar under däckets namn, hittar du den högsta tillåtna lufttryck följt av USDOT däck identifieringsnummer, däcket ply, komposition och material som används i tillverkningen.
Lätt lastbil
6

Börja på utsidan ringen av siffror med däckets namn. Nästa nummer Gruppen börjar med två bokstäver "LT" för lätt lastbil. Återigen, de nästa 3 siffrorna är bredden på däcket i millimeter.
7

hitta nummer omedelbart efter snedstreck. Detta är aspektförhållandet (höjd och bredd) av däcket. Om däcket är ett radiellt det kommer att följas av ett "R", då de två siffror som representerar fälgdiameter.
8

Fortsätt medsols runt däcket. Nästa bokstav representerar belastningsindex, följt av ett belastningsindex och hastighet symbol. Efter nästa gapet är temperaturen och några allvarliga snö eller väder betyg det kan ha. Efter tillverkarens namn går medurs är maximala lastvikten används som ett enkel-eller dua-monterade däck, följt av däcktrycket på vilka dessa lastens vikt är korrekta.
9

börja läsa insidan av två små ringar under däckets namn. Du hittar sidoväggen sladden typ, ply och annan märkning för om det är en radial, slanglöst eller tubed däck.
10

Fortsätt läsa nästa uppsättning bokstäver som går medurs. Detta är den USDOT däcket identifieringsnummer följt av slitbanan sladden och antal lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98116.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.