Effekterna av Mud däck

Mud däck tillverkas av många företag premium däck för aggressiva all-terrain lätta lastbilar, terrängbilar, och allvarliga 4x4 maskiner racing. Det finns privata märkta företag som tillverkar endast extrem aggressiv off road och däck lera. Dessa däck är lätt identifieras av den aggressiva slitbanan blocket konstruktion, förstärkt upp sidoväggen gummiskydd för att avvärja sten punkteringar och kantvulsten gummiskydd. Många innovativa slitbana och sidoväggar designen är att förbättra stil av ett fordon. Mud däck "allmänna egenskaper
Afgressive mud däck

Mud däck är, som namnet antyder, konstruerad för att utföra i leran. Den öppna, stora klack mönster kommer att rensa ut leran mellan klackarna för extra dragkraft som däcket roterar. Mud däck utför också generellt bra i andra off-road förhållanden såsom på klippor och i djupare snö. Dessa öppna mönsterdjup däck kommer att fungera lika bra i löst grus. De överträffar i det mjukare och ständigt föränderlig terräng trädbevuxen spår. Dessa överlägsna prestanda egenskaper är därför lera däck är normalt konstruerade från en mjukare gummiblandning med bredare mellanrum mellan stora klackar. En annan egenskap är att de är särskilt effektiv när den drivs med lågt däcktryck.
Mud däckens konstruktion
Off-road däck vid halv-tums djupa arbete

sidoväggar och tre- kvarts tum breda pärla områden tillåter Mud däck för att fungera vid mycket lägre däcktryck. Lågt däcktryck ger de stora slitbaneblock förmågan att böjas och gripa tag stora stenar och andra hinder. Med en kombination av flexibla sidoväggar och en platt hjulprofil, ger leran däck överlägsen dragkraft i den miljö de var utformade för över vanliga street däck. Radialdäck samt bias-ply däck fungerar bra i off road applikationer.
Däck fälg val
Strong off-road fälgar

I en en-bil situation, där fordonet körs på motorvägen måndag till fredag, och off-road är begränsad till helgerna, bör en stark överväga att köpa en uppsättning av off-road fälgar för däcken. Merkostnaden för fälgar kommer definitivt uppväger återköp av lera däck som ofta på grund av landsvägskörning. Fälgarna för off-road bruk är också konstruerat med extra säkerhetsfunktioner såsom dubbla pärla områden och starkare centra för ökad lateral moment. Dessutom kan de köpas med rätt bredd för däcken. Många originalutrustning fälgar är inte alls lika stark, och bredden kan kramp leran däck förmåga att utföra så utformade.
Mud däck nackdelar
Mud däckslitage mönster

Mud-terrain däck utföra dåligt på motorvägen och särskilt i regnet. På regntunga vägar och isiga förhållanden, de breda tappen mönster resulterar i mindre däckets kontaktyta på vägen. De mjuka gummi lera däck också kommer att bära snabbare än en gata däck. Mud däck är inneboende bullriga på motorvägen, och brukar få ännu mer bullriga särskilt efter att de slits med användning i terräng. Använda dessa däck på en motorväg med off-road lågtryck kommer också tillåta dem att bli squirmy, vilket gör att föraren att ständigt korrigera körriktningen.
Terrängkörning säkerhet

Vad man inte ska göra: inte använda bilbälte, använda en mobiltelefon.

Vid körning av vägen, bör säkerheten vara prioriterad nr 1. Ingenting förstör en trevlig, rolig resa genom vildmarken som att bli sårad. Här är några grundläggande säkerhetstips som kan hjälpa till att hålla det roliga som händer de nya lera däck. Först, spänn fast dig. Det finns för många möjligheter för den oväntat att plötsligt hända inklusive rollovers, våta bromsar och plötsliga stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98106.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.