Hur är bildäck Graded?

Tire betyg är den viktigaste faktorn att beakta när man köper ersättare gummi. Dessa betyg kommer att säga storleken, hastighetskategori och avsedda prestanda utbud av dina däck. Dimensionering

Den sista siffran på ett däck informations remsan är fälgdiameter. En P275/60/ZR15 däck passar en 15-tums fälg.
Bredd

första tre siffror i dosans är däckets bredd i millimeter. En tum motsvarar 25,4 mm, så en 185 däck är ca 7,5 inches bred.
Aspect Ratio

tvåsiffrigt tal i mitten av den information remsan är däckets sidförhållande (profil), som är dess sidovägg höjd dividerat med bredd. Däck med lägre (under 50) profiler har kortare sidoväggar och är inriktad mot hantering.
Hastighet

De två breven innan fälgdiameter indikerar rating däck hastighet, vilket börjar vid M-rated (81 miles per timme) och ökar med Z-rated (149 + mph). W-rated är 168 mph, och Y-rated är den högsta på 186-plus mph.
Däcktyper

En informations remsa som börjar med en P indikerar en passagerare bildäck. LT står för lätt lastbil (SUV) och ST står för special trailer. Lastbilar och stadsjeepar bör endast använda tunga LT-klassade däck, och ST-däck ska aldrig användas på något annat än trailers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98074.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.