Fördelar och nackdelar med lågprofildäck

Försäljningen av lågprofildäck ökar, och tillverkarna ständigt ökar sin låga profil erbjudanden. Till vissa ögon, de är snygga och sexiga, men för andra, de är en styggelse. Till sport förare som gillar att driva sina bilar till gränsen, de erbjuder förbättrat handhavande på bekostnad av en mindre bekväm åktur och större exponering mot skador. Till den genomsnittliga föraren, deras fördelar är svårare att urskilja. Vad är en låg-profil Tire?

En låg profil däck är en med en kortare sidovägg än en traditionell däck och en bredare slitbanan. När man ser på det direkt från sidan, är avståndet mellan fälgen och slitbanan kortare. Tillverkarna uttrycker profilen av ett däck som sin "bildförhållande", som visas som en del av koden på däcksidan. Koden delas av ett snedstreck - till exempel 195/55R15V. Numret efter snedstrecket anger bildförhållandet. Ju lägre siffra, desto lägre profil däcket.
Fördelar

Vissa människor köper lågprofildäck för att de gillar utseendet på dem. Men från en drivande synvinkel, är den främsta orsaken till detta förbättrade hanteringen på hastighet. Eftersom de är bredare, lågprofildäck ger bättre grepp och respons vid kurvtagning. Ju större fälgar som går med dem (om fälgarna var i samma storlek som vanliga sådana, skulle den totala diametern på däcket vara mindre) också möjliggöra större bromsar. Dessa gör att du kan stoppa snabbare, vilket är ett plus om du kör mycket snabbt.
Nackdelar

Såvida din bil har utformats för att köras på låga -profil däck, kan det vara mindre stabil när den försedd med sådana. I varje bil med lågprofildäck, kommer du att uppleva säkert ett hårdare rida än med traditionella däck och kommer att känna alla ojämnheter i vägbanan, och båda sidoväggarna och fälgar är mer benägna att lida skada. Lågprofildäck är ett särskilt dåligt val om du bor i snön bältet, eftersom de ger betydligt mindre grepp på snöiga ytor.
Överväganden

Ur ett strikt praktiskt synvinkel, för de flesta förare, lågprofildäck är uppriktigt sagt inte ett perfekt val. De flesta av oss gör det mesta av vår körning antingen vid kraftigt kontrollerade hastigheter eller på motorvägar som är konstruerade för höga hastigheter i bilar med vanliga däck. Men om du gillar att bege sig till de slingrande vägarna i din närmaste bergskedjan och låt det rip, kommer lågprofildäck ger säkert dig kurvtagning kraft du längtar efter. Och om du gillar helt enkelt utseendet på dem, vad gör några fler gupp materia? Addera om du köper dem

Köp en full uppsättning. Blanda aldrig låg profil och vanliga däck på samma fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98041.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.