Har Däckstorlek förbättra gas körsträcka?

Strävan efter bättre gas körsträcka bör få oss att titta på någon faktor som kan förbättra bränsleekonomin för våra bilar. Däck är där en bil kontakt med marken och har en betydande effekt på gas körsträcka. Det finns flera faktorer att väga när man undrar om Byta däck storlek kommer att förbättra bilens bränsleekonomi. Överväganden

Din bil måste övervinna två krafter att resa på vägen: luftmotstånd och rullmotstånd. Luftmotstånd är ett resultat av aerodynamik i bilen och den hastighet med vilken det reser. Högre hastighet innebär högre luftmotstånd, och det är lika med lägre bränsleekonomi. Rullmotståndet är en faktor av vägbanan och hur däcken interagerar med vägen. Ändra funktionerna i däcken påverkar rullmotståndet och gas körsträcka.
Funktioner

Moderna bilar är konstruerade för att fungera som ett komplett paket. En bils bränsleekonomi är en faktor av motorns verkningsgrad, transmission och differential utväxlingar, aerodynamik, hjul storlek och vikt och däckens storlek och konstruktion. Biltillverkarna använder alla dessa faktorer för att maximera effektiviteten. Ändra en av de faktorer --- däcken, till exempel --- utan att ta hänsyn till andra brukar minska bränsleeffektivitet av bilen.
Missuppfattningar

Byta däck på en bil så att de blir längre eller kortare kommer att ge en falsk förändring i upplevd bränsleekonomi. Hastighetsmätaren på en bil är kalibrerad till varv per mil av de ursprungliga däcken, och ändra däckdimension kommer att resultera i en felaktig mätarställning. Kortare däck kommer att ta fler varv per mil, vilket resulterar i en högre beräknad gas körsträcka med okorrigerade mätarställning. I själva verket kommer kortare däck minskar bränsleeffektivitet eftersom motorn måste köras på en högre varvtal för att uppnå samma hastighet och resa samma sträcka.
Teorier /Spekulation

Om kortare däck minskar bränsle körsträcka, inte ökar mer högväxt däck bränsleekonomi? Om du kunde få en högre däck utan att ändra några andra faktorer, är det teoretiska svaret ja. Ett högre däck ökar vikten och rullmotstånd. Emellertid är högre däcket inte heller avsedd för utväxling av motorn och drivlinan. Om bilen är en nyare modell, kommer datorn vet inte att det finns ett högre däck och kan orsaka att fordonet körs dåligt och använda mer gas. Byta till högväxt däck kommer att resultera i färre däck varv per mil, men de motverkande faktorerna kommer troligtvis förneka några teoretiska vinster bränsleekonomi.
Potential

ett däck-storlek faktor som kan ha en positiv effekt på bränsleekonomin är däckets bredd. Ett smalare däck kommer att ha lägre vikt, lägre rullmotstånd och lägre luftmotstånd. Alla är positiva faktorer för att öka gas körsträcka. Men smala däck kan orsaka dåliga köregenskaper. Det bästa sättet att öka bränsleekonomin med däcken är att köpa däck konstruerade för bättre gas körsträcka på storleken på bilen var avsedd att användas. Håll däcken är pumpade till rekommenderat eller något över rekommenderat däcktryck men inte ovanför det högsta noterade på däcket. Detta kommer att minska din rullmotståndet och öka gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98040.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.