Skillnaden mellan Medverkande & Smidda Hjul

smide och gjutning är två olika processer som används för att tillverka metall-hjul som används på fordon. Smidning sysselsätter extremt tryck för att forma metall, medan gjutning använder smält metall och en gjutform för att forma hjulet. Vare sig att förfalska eller kasta ett hjul beror på faktorer som inkluderar avsedd användning och kostnad. Process

Smidda hjul börjar som ett göt - en stor massa av metall, vanligtvis aluminium eller aluminiumlegering. Dessa tackor därefter reduceras till mindre tackor innan hammare eller pressar smida dem i form. Varje ämne kräver repetitiva maskinbearbetning för att nå sin önskade konfigurationen innan du avslutar verksamheten påbörjas. Gjutning ett hjul, å andra sidan, är en enklare och mindre dyr process. En form är förberedd och smält metall hälls i det. Metallen värmebehandlas sedan för att underlätta stelning. Slutgiltiga justeringar tillämpas i ett senare skede.
Hållbarhet

Smidda hjul tenderar att vara lättare och starkare än sina gjutna motsvarigheter. Den extrema tryck av smide resulterar i ett tätt material fritt från porer och håligheter. Medan den gjutna metallens styrka är fördelad i alla riktningar, är styrkan hos ett smitt hjul koncentrerades i sin längdaxel, vilket ger en stabil kärna. Eftersom båda typerna av hjulen är vanligen tillverkade av någon form av aluminium, båda är ganska korrosionsbeständig.
Vikt

Som en tumregel, lättare hjul föredras av användarna är intresserade av höga prestanda och bästa kvalitet. Smidda fälgar är i allmänhet lättare än smidda hjul och är starkare på grund av sin relativa densiteten.
Produktion

Smidda fälgar är dyrare att producera än gjutna hjul. Smidesprocessen kräver avancerad teknik och maskiner för att skapa den önskade mängden tryck. Metal gjutning är enklare och kräver mindre metall. Casting är att föredra för massproduktion eftersom det är billigare och ger mer produkt i en kortare tid. Casting kräver också mindre och enklare underhåll på maskinen.
Funktioner och fördelar

gjutna hjul har en fördel endast i fråga om kostnader. Tillverkningsprocessen är billigare och ändringar i mönster är relativt snabbt och enkelt. Gjutna hjul är tillräckligt starka för att vara acceptabel för de flesta tillverkare och, på grund av sin kostnadsfördel, är monterade på fabriken som originalutrustning på de flesta bilar. Smidda hjul, å andra sidan, är lättare, starkare och dyrare sedan deras gjutna motsvarigheter. På grund av detta, tillverkare av extremt högpresterande fordon väljer oftast smidda fälgar som originalutrustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97834.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.