Hur man installerar en Autometer varvräknare

En automatisk mätare varvräknare kan vara ett roligt och bra komplement till alla fordon. Hastigheten på din motor mäts i varv per minut och kan visas i fordonet med en varvräknare. Att ha en varvräknare kan du diagnostisera och felsöka en mängd olika motor och transmission problem utan dyr testutrustning. Ett oberäkneligt tomgång, hög eller låg motorvarvet eller ändra shift-punkter kan alla lätt upptäckas med en varvräknare. Installera en varvräknare kräver grundläggande handverktyg och en del förberedelser. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Drill
3/8-tums borr
3/8-tums gummigenomföring Sida 3 7/16-inch hålsåg eller sticksåg
trådanslutningsdon
Wire crimpers
Lock brickor och muttrar
Tänger eller öppna skiftnycklar
Visa mer Instruktioner
1

Hitta en lämplig monteringsplatsen för varvräknaren. Se till att du kan skära ett hål i instrumentbrädan på önskad plats utan att skada fordonskomponenter ledningar eller störa fordonets drift. Skär en 3 -7/16-inch hålet i instrumentbrädan med en hålsåg och borra eller en sticksåg. Borra ett 3/8-tums hål i brandväggen, där varvräknarkablaget ska dirigeras. Placera gummiskyddet i hålet för att skydda varvräknaren trådarna.
2

Med avbitare, klippa bruna och orange tråd öglor på varvräknare för 4-cylindriga bilar, klipp den bruna kabeln slinga för 6 -cylindriga fordon och lämna alla slingor intakta för 8-cylindriga fordon. Mata varvräknarkablaget i hålet i instrumentbrädan. Addera 3

Anslut den vita kabeln från varvräknaren till den 12-volts instrumentbrädans belysning krets med en sladdkopplingsdon. Leta upp en 12-volts krets under instrumentpanelen som aktiveras när tändningen är i läge "RUN". Anslut den röda kabeln från varvräknaren till kretsen med en sladdkopplingsdon. Crimp anslutningarna ordentligt med tråden crimpers.
4

Kör de svarta och gröna varvräknare ledningar genom genomföringen i brandväggen. Anslut den svarta varvräknare ledningen till den negativa batteripolen. Anslut den gröna varvräknare ledningen till den negativa polen på fordonets tändspolen eller till "Tach Terminal" på bilens elektroniska tändmodul, om det är så utrustad.
5

in varvräknare i hålet i instrumentpanelen. Placera hållaren över baksidan av varvräknaren och dra fast med låsbrickor och muttrar. Dra åt muttrarna tätt med tång eller en öppen nyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97334.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.