Hur man installerar ett BBK Spjällhus

Den spjällhuset på en motor är den enhet som gör att luft i motorn. Inne i spjällhuset är ledade flikar som öppnas när gaspedalen trycks ned. Storleken på spjällhuset avgör hur mycket luft kan levereras till motorn, vilket påverkar hur mycket ström motorn gör. En vanlig uppgradering till Mustang V8s är installation av en större BBK spjällhuset. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Socket förlängningar
Torx bits
vass tång
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Koppla bort batterikabeln som går till den negativa batteripolen på batteriet.
2

Lossa kablaget spjällhuset elmotor, trottelpositionsgivarens och massa luft mätare. Skjut den röda låsklämmor på kabelanslutningar och dra dem bort från spjällhuset.
3

Lossa slangklämman som håller spjällhuset slangen till spjällhuset på ena änden och till luftlådan på den motsatta änden. Ta bort PCV röret som går till spjällhuset slangen genom att vrida den gröna fliken och dra samtidigt om off av spjällhuset slangen. Ta spjällhuset slangen och PCV slangen från motorrummet.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller spjällhuset till motorn, se till att spjällhuset hölje inte skadas i processen . Ta motorhuset, plast capped våren och TPS sensor från spjällhuset med en Torx bit och en socket.
5

Ta det runda locket på spjällhuset bostäder med fingrarna. Montera plast capped fjädern från gamla spjällhuset på BBK spjällhuset. Rada upp haken på fjädern med spåret i växellådan på den nya spjällhuset.
6

Bolt den gamla motorhuset på BBK spjällhuset. Med nål-tång, rotera plasten våren locket moturs 180 grader tills flikarna på plasten våren radas upp med landningar på huset. Dra upp locket försiktigt i det låsta läget.
7

Installera den avtagbara huven från den gamla spjällhuset på BBK spjällhuset. Rada upp flikarna på kåpan mot skårorna i motorhuset och knäpp fast den på plats. Rada upp fästhaken på TPS sensorn med BBK spjällhuset och skruva i skruven. Rotera inte TPS, bara skruva det på plats
8

Kontrollera att gasreglaget kroppen fungerar smidigt genom att öppna och stänga den ledade klaffar med fingrarna.. Flikarna bör inte binda alls.
9

Installera BBK spjällhuset på motorn med den nya, medföljande skruvar. Återanslut kablarna som kopplades då den gamla spjällhuset avlägsnades. Montera tillbaka intaget slangen på spjällhuset och luft box. Installera om PCV röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96254.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.