Hur man installerar Mopar big block Headers

ersätta den ursprungliga gjutna grenrör på en Mopar big block motor är en av de vanligaste och mest populära sätten att hjälpa motorn producerar mer hästkrafter och vridmoment. Lager grenrör är relativt restriktiva medan rörformade headers evakuera förbrukade avgaserna mycket mer effektivt, vilket gör att motorn kan användas mer effektivt och producera mer makt. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Gasket remover och avfettning Rags
Header packningar
Maskeringstejp (tillval)
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Du kommer att behöva flera fötter klartecken att installera headers underifrån så se till att dina pallbockar är tillräckligt hög för att ge tillräckligt med utrymme. Det bästa sättet att lyfta bilen är med en full storlek fordon hiss.
2

Koppla styrlänkaget med lämplig storlek socket och flytta den ur vägen. Konsultera verkstadshandbok för din bil för mer specifika instruktioner. Addera 3

Unbolt och ta bort röret oljestickan och mätstickan. Ta bort trådarna som går till starter och REGLA UPP och bort startapparaten med en hylsa. Ta bort tändkablarna och använd en tändstiftsnyckel för att ta bort tändstiften.
4

Unbolt original grenrör där de fäster på vardera sidan av huvudet. Koppla bort grenrören där de bult till avgassystemet.
5

skruva isär motorfästen så att motorn kan flyttas en aning för att släppa grenrören dras ut ur motorrummet. Också släppa styrarmarna genom att lösgöra dem från spännhjulsarmen och styrväxel så att de kan flyttas för att möjliggöra tillräckligt avstånd.
6

Rengör området där rubrikerna montera med packning rengörings-och avfettningsmedel. Skrapa bort eventuella rester av den gamla packningen och se till att monteringsytan är ren och slät.
7

Placera en ny header packning på vardera sidan av huvud vars rubriker montera. Om det behövs, använd små bitar av maskeringstejp för att hålla packningar på plats medan du installerar rubriker.
8

Installera nya rubriker från botten av bilen, flytta motorn 2 till 3 inches, efter behov, för att medge korrekt mängd eliminering. Du kan också placera en träbit under motorns oljetråg och lyfta motorn med domkraft för att ge tillräckligt med spelrum. Var försiktig så att du inte skadar oljetråget om denna metod används.
9

Bolt rubrikerna på med header bultarna men dra inte åt bultarna. Bolt rubrikerna till avgasrören. Dra åt bultarna till huvudet tillverkarens rekommenderade inställningar. Dra åt skruvarna som håller huvudena till cheferna.
10

tillbaka startmotorn, styrlänkaget, tändstift och allt annat som togs bort. Sänk bilen till marken.
11

Starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och med de rubriker fortfarande varma, åter kontrollera tätheten av bultarna och, vid behov, dra åt dem igen med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95142.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.