Hur man installerar Flätad Stainless Steel Brake Lines

Flätade stål bromsledningar är en populär och relativt billig uppgradering. Gummi bromsslangar expandera något när man bromsar, och pumpas genom dem, vilket leder till svampig-känsla bromsverkan. Genom att ersätta ledningarna lager gummi med flätat stål, pedalkänsla förbättrats avsevärt,. Även flätade linjer inte förbättras bromsförmåga, pedalkänsla är kraftfulla och omedelbara, med förbättrad broms modulering. Saker du behöver
Flätade stål bromsledningar
Linje skiftnycklar och öppna skiftnycklar
Brake Cleaner Review WD-40
Avfettaren
Jack
Jack står

Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen. Palla upp fordonet och placera den säkert på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort hjulen.
2

Rengör bromsledningarna grundligt, först med avfettningsmedel och därefter med broms renare, särskilt när slangarna bult till hårda linjer. Detta minimerar risken för partiklar eller skräp som kommer in bromsledningarna. Addera 3

Spray WD-40 på bultarna bromsledningen och låt det dra in några minuter. Bromsledningen bultar kan vara svåra att ta bort, och spruta in smörjolja på dem kommer att minimera risken för skada eller böja den hårda linjen.
4

Använda anvisningarna i verkstadshandboken för din bil, ta bort den ursprungliga gummi bromsledningen där den fäster den hårda linjen från bromshuvudcylindern. Använd en linje skiftnyckel för att undvika att strippa muttern. En linje skiftnyckel är en öppen nyckel som går nästan hela vägen runt muttern, men har nog av en öppning för att tillåta den att passera över den lilla bromsen hård linje och på muttern.
5 < p> Ta linjen gummi bromsen där den fäster bromsoket. Linjen kan gå in i en liten hård linje och sedan in i bromsoket. Töm bromsvätskan från bromssystemet.
6

Installera de nya flätade stål linjer i stället för gummi linjer. Dra fast muttrarna löst. Se till att ledningarna inte har några vändningar eller veck och att de inte hänger upp eventuella fjädring bitar eller kaross. Dra åt muttrarna till angivet åtdragningsmoment med hjälp av en momentnyckel. De miniminivåer är generellt 14 foot-pounds för stål och rostfritt stål linjer och 6 foot-pounds för aluminium linjer, och maximum är 24 foot-pounds och 10 foot-pounds, respektive.
7

Lufta bromsarna enligt tillverkarens specifikationer, att fylla bromssystemet med DOT 3 eller DOT 4 bromsvätska. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95113.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.