GÖR Längre Piping en ljuddämpare Tyst?

En av de främsta orsakerna till motorljudet är resultatet av avgaserna lämnar ett fordon och in i atmosfären. Bullret Resultaten från de rytmiska förändringar i tryck vid avgasröret. Avgasgrenrör, konfigurationer rörsystem och halsdukar allt arbete för att hantera detta fenomen. Hur en avgassystem anläggningsarbeten

Avgassystem är utformade med ett avgasgrenrör som jämnt utrymmen pulserna i trycket av bränning cylindrarna för att skapa minimal och relativt konsekvent mottryck till motorn. Härifrån tar rörledningar avgaserna till en katalysator, sedan till en ljuddämpare. Syftet med en ljuddämpare är att dämpa och utjämna svängningarna i trycket så att ljudet som avges av fordonet minimeras.
Ändra rörlängd


rörlängd av ett avgassystem är av mycket mindre betydelse än dess konfiguration. Samtidigt ökar rörlängd minimalt påverkar möjligheten för avgas trycket utjämnas, kan det bidra motstånd mot avgassidan av motorn, vilket negativt effekter prestanda. Idealt är rörledningar längre än den behöver vara.
Quieting ett avgassystem


Såvida du arbetar med gammal teknik, är chansen att de avgasgrenröret och rörsystem du arbetar med är redan konstruerad för att en anständig kompromiss av motorns prestanda och ljudnivå. Den enklaste lösningen på en bullrig bil är att ersätta ljuddämparen med en mer passande din önskan om en tystare fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85632.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.