Hur Rengör hastighetssensorn på ett fordon

hastighetssensorer är en del av ett fordons låsningsfria bromsar (ABS). Hastighetssensorerna är utformade för att förmedla data om fordonets hastighet till den i bilen ABS datorsystem. Sensorerna är magnetiska, och detta gör dem drar till sig damm och skräp. De olika komponenterna i hastighetssensorerna kan samla smuts från vägen och från det damm som genereras av konstant kraftig inbromsning. Varvtalssensorerna behöver rengöras regelbundet för att undvika att skada det låsningsfria bromssystemet. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
rörtång
Wrench
Clean mjuk trasa
Avfettaren bespruta
Stiff, icke-metalliska borste

Visa fler instruktioner
1

Förbered området genom att samla allt material och placera dem inom räckhåll. Om du måste bära overaller och en ansiktsmask för att skydda från damm, så på denna punkt.
2

Lyft upp framsidan av bilen, och placera den på pallbockar. Placera hjulblock runt bakhjulen. Ta rörtång, och ta bort hjulet genom att skruva varje mutter. Placera hjulet på en säker plats.
3

Lokalisera sensorn, och avgöra om det är en öppen eller dold sensor. Leta efter referens ringen, om du kan se det på baksidan av bromsskivan, då detta är en öppen sensor. Dolda eller förtäckta sensorer kan vara beläget inom differentialhuset. Denna typ av sensor kräver inte regelbunden rengöring eller underhåll, eftersom de är dolda från smuts och damm.
4

Ta skiftnyckel och lossa givaren. Loss den från ramen försiktigt. Var särskilt uppmärksam på trådarna som omger huset, eftersom slarv kan orsaka skador på ledningarna.
5

Spray trasan med avfettningsmedel. Rengör sensorn försiktigt, med stor uppmärksamhet till toppen av sensorn, eftersom detta är den mest känsliga delen.
6

Spraya borsten med avfettningsmedel lösning, och försiktigt ta bort smuts från referens ringen. Rengör in mellan hålen och sprickor i referensgruppen ringen, tills det är fritt från skräp.
7

Placera sensorn tillbaka i huset fästet, och sätta tillbaka hjulet. Fast hjulet med hjälp av nyckeln. Varje sensor måste rengöras, rengöra sensorn på den andra framhjulet
8

Sänk bilen och ta bort anslutningarna, se till att alla hjul har ersatts säkert
<.. br> 9

Upprepa processen på bakhjulet sensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85297.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.