Hur kan jag förbättra en 1982 Corvette Rear Suspension?

C3 version av den populära Chevrolet Corvette producerades mellan 1968 och 1982. Den mest betydande uppgradering till bakvagnen på tidigare modeller är en eftermarknad sammansatt bakre bladfjäder. Dessa nya fjädrar förbättrar ritt och komfort. GM lagt ny vår teknologi i 1981-modellen år, som ersätter den gamla sju och nio bladfjädrar stål. Det finns fortfarande några saker du kan göra för att förbättra bakvagnen på en 1982 modell, som att installera nya gasdrivna stötdämpare, justerbar bladfjäderelementen bultar fjädring och stavar strut med nya uretan bussningar. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
Hylsnyckelsats
penetrerande olja
Tänger
brytjärnet
spridare Gas Tool Review stötdämpare
Utökad bakre fjäder bult och bussning kit
Fjäderben stavar
Visa mer Instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och placera den på pallbockar. Ta bort de bakre däcken med en rörtång.
2

bort stötdämparen genom att placera en domkraft under chock mount och utvidga det till att avlasta det. Ta bort den undre chocken bult med en hylsa eller skiftnyckel. Ta bort det översta chock bult och mutter sedan bort stötdämparen. Spray penetrerande smörjmedel på gängorna för att släppa några rostiga bultar.
3

Ta bort sprinten från det nedre chocken monteringstapp med en uppsättning tänger sedan bort muttern med fast nyckel . Observera placeringen av skårorna på bultarna strut rod och markera dem så att du kan justera dem till återmontering. Avlägsna bulten strut rod med fast nyckel. Bänd strut rod lös med ett spett och ta bort den från fästet. Avlägsna strut rod från shock mount med en lyftbygel och installera den nya fjäderben stången. De nya eftermarknaden strut stavar är tyngre och ger finare tuning egenskaper som kommer att förbättra den bakre upphängningen kontroll.
4

Placera botten av nya chock i den nedre chock mount stud och installera om muttern. Förläng chocken in i den övre ramen kanalen och skruva ihop det igen. Sänk domkraften och upprepa processen på andra sidan.
5

Placera jack ca 3 inches från den ena änden av den yttre våren och avlasta bulten. Ta bort muttern med fast nyckel och dra bulten genom våren och styrstaget. Byt ut bulten med den nya förlängda versionen och byta bussningar. Lägg märke där trådarna är placerade på den nya bulten och matcha dem på den andra sidan. Detta kommer att säkerställa fjädringshöjd är ännu på varje sida. Upprepa proceduren på den andra bulten. Avlägsna domkraften och sänk bilen med domkraften.
6

Mät avståndet från marken till den övre delen av hjulet gjutning på varje sida. Höj eller sänk fjädring med justeringsmuttrarna på fjäderbultarna, med fast nyckel. Center suspensionen så att hjulen är jämnt fördelade i hjulens öppningar. De bakre fjädrar tenderar att försvagas med åren, och den justerbara bultsats tillåter finjustering av fjädringshöjd för optimal prestanda.
7

Ta bilen in för en hjulinställning för att säkerställa en korrekt inställning och finjustering av de nya strut stavar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84360.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.