Hur man snabbt löser bilproblemet efter kraftigt regn

                

Efter ett stort regn känner många bilägare att deras bil skiljer sig från vanligt. Detta är normalt, eftersom fukt och lera är bilens fiende, och bilen kommer att påverkas. Det är viktigt att behålla i tid efter regnet, annars kommer det att medföra dolda faror. Följande är de situationer som ofta uppstår efter regnet. Ägarna kan kontrollera och lösa sina problem enligt den metod som teknikerna beskriver.

Kondition 1: Regnig motor börjar vara svag

Det viktigaste i regnsäsongen är underhållet av bilens ”hjärta” -motor. Bilens ägare kommer att stöta på problem att motorn inte är lätt att starta på regniga dagar. Ibland, även om det knappast är aktiverat, blir det svagt.

Lösning: Den största orsaken till detta problem är läckage av el från tändsystemet. En gång på grund av fuktig orsakas av tändsystem misständning, motorns prestanda nedbrytning, du kan tillfälligt med en torr pappershandduk eller trasa i och utanför fördelningscentraler och ledningar och andra torra, om det beror på åldrande läckage måste omgående bytas ut.

Regniga dagar innebär ofta att vada. Efter vattning minskar bilens prestanda på grund av flera vatteninflöden. Allmänt kan bilen inte köra normalt. Detta är givetvis också troligt på grund av läckage från tändsystemet på grund av fukt. Eftersom grumligt regn är den bästa ledaren, kommer kretsen sannolikt att orsaka kortslutning när den möter vatten.

Om du inte reser i motorn plötsligt stannade vid upprepade tänd start, bör du vänta lite tid att få bort eller kontrollera kretsen, eller mycket sannolikt att orsaka motorn skrotas. När bilen passerar vattnet smidigt, bör kretsutrustningen bibehållas i tid. Du kan använda en pappershandduk eller en torr trasa för att torka kretsen en efter en och sedan starta den.

Situation två: resor sladd

hala regn, möjligheten för förekomst av glidförflyttnings fordonet ökar, utöver goda körvanor och färdigheter, bromsar och däck Bra skick är också nyckeln till säker körning. Majoriteten av bilbromssystem är dubbla linjens vakuumassisterade hydraulbromsar. Bromsvätskan som överför bromskraften har en mycket stark vattenabsorption. Om vatten kommer in i bromsvätskan, genererar friktionens höga temperatur fukt under bromsprocessen. Gasen är komprimerbar och komprimerad i bromsvätskan, vilket orsakar bromsfel eller jämna fel.

Lösning: Vissa fordon med kraftig absorption av bromsvätska kan se vattendroppar på bromsvätskekåpan. Därför måste bromsvätskan kontrolleras under underhåll för att säkerställa passagerarnas säkerhet. När du väl har upptäckt att bilens bromsvätska absorberar vatten, bör du skicka det till en professionell verkstad för att ta bort vatten.

Dessutom, om fordonets däck är allvarligt slitna och slitbanorna försvinner före regnperioden, måste de bytas ut. Vissa människor minskar däcktrycket under regnperioden. Syftet är att öka friktionsområdet mellan däck och mark, vilket ökar vidhäftningen. Det är faktiskt kontraproduktivt vilket gör det lättare för däcket att glida och upprätthålla normalt däcktryck.

Villkor 3: Torkarfel

Om du ofta kör i kraftigt regn är den oklara sikten den största dolda faran och vikten av torkaren avslöjas. Vid denna tidpunkt, om torkaren befinner sig i vibrationstillstånd, såsom vibrationer eller onormalt buller, bör du vara försiktig, eftersom det är troligt att det varnar dig.

Lösning: Ökningen av regn under regnsäsongen kommer oundvikligen att göra torkaren ta mer ansvar. Kontrollen och underhållet av torkaren bör vara försiktigare. Eftersom åsynen av vägen och inte bidrar till regn, regn om torkarna inte är väl tvättas bort, det kommer att innebära stor fara för trafiken vid denna tid på torkarna spelar en viktig roll, så dess inspektion och underhåll för att vara Mer försiktig på plats.

kan vara ägarna själva torkar switch vid olika hastigheter, notera om torkar vibrationer eller onormalt buller i arbetet, kontrollera status om torkarna för att upprätthålla en viss hastighet, torkar observerats vid olika hastigheter och Oavsett om torkarstången har ojämn sving eller glidning. Något av dessa två typer av fel innebär att torkarbladet är skadat. Vid denna tidpunkt kan du dra av torkaren och röra fingret på gummiviskarbladet för att kontrollera skador och elasticitet. Om bladet åldras, hårdnar eller sprickor, ska det bytas ut i tid. Arbetet med att byta bladen är inte komplicerat och kan göras själv. Kom ihåg att ta reda på vilken typ av torkarblad som används i den här bilen.

Lämna ett svar