Feldiagnos av bilbränslepump löser dålig oljeförsörjning

Funktion och karaktäristika för bilens tändstift:

Tändstiftets funktion är att införa puls högspänning som genereras av tändspolen i förbränningskammaren och utnyttja Den elektriska gnistan som alstras av elektroden tänder blandningen för att slutföra förbränningen.

Modellen av ett tändstift består av tre delar eller bokstäver. Gängdiameter framför den digitala representationen, såsom antalet 1, betecknar en skruvdiameter av 10 mm, de mittersta bokstäver indikerar längden på ett tändstift skruvas in i cylinderpartiet; sista siffran representerar värmen från tändstifts typ: typ värme 1-3, 5 och 6 Medium, 7 eller mer är kallt. Ett tändstift & ldquo; gap & rdquo; arbete är de viktigaste tekniska indikatorer, gapet är för stort, högspänningständspole och distributör skip genereras svårt, vilket resulterar i svårigheter att starta motorn, om gapet är för litet, kommer att resultera i svag gnista, medan benägna läckage.

Hur man kontrollerar bilens tändstift:

1. Demontering: Ta bort högspänningsledningen på tändstiftet och markera den i originalpositionen för att undvika felplacering. Vid demontering, var försiktig med att ta bort damm och skräp från tändstiftets hål i förväg för att förhindra att skräp faller i cylindern. Vid demontering, använd en tändstiftshylsa för att fästa tändstiftet, vrid hylsan för att ta bort det och ordna det i sin tur.

2, kolla: Den normala färgen på tändstiftets elektrod är gråvit. Om elektroden är svart och har koldioxidskydd, indikerar den att det finns ett fel. Under inspektionen kan tändstiftet anslutas till cylinderblocket. Den centrala högspänningsledningen används för att röra tändstiftets kontakt, och sedan tänds omkopplaren för att observera högspänningshopppositionen. Om elektriska hopppositionen ligger i tändstiftets spjälk, betyder det att tändstiftet fungerar bra, annars behöver det bytas ut.

för att justera tändstiftets elektrodgapet: tändstiftsgapet har olika modeller av olika, i allmänhet bör ligga mellan 0,7-0,9, kontrollera storleken på spalten, kan tändstiftet användas eller en tunn metallplåt är. Gapet är för stort, den tillgängliga skruvmejsel skaft tapping externa elektroder, så att den normala spalten; gapet är för litet, kan du använda en skruvmejsel eller en metallplåt är införd i elektroden dras utåt.

Byte av tändstift: Tändstiftet är en förbrukningsdel som ska bytas ut vid körning 20 000-30 000 km. Tecknet på tändstiftets utbyte är att det inte finns någon flashover eller avloppsdelen av elektroden avrundas på grund av ablation. Vidare, såsom ofta hittas i användningen av tändstifts sot, feltändning, eftersom tändstiftet är i allmänhet för kallt, behöver heta typ tändstift som ska ändras, om effekterna av ljud som avges heta antändningsfenomen eller cylindern, tändstiftet behöver kallt vald.

Rengöring av tändstift: Om det finns olje eller koldioxidavgift i tändstiftet, ska det rengöras i tid, men använd inte flamgrillar. Om den keramiska kärnan är skadad eller trasig bör den bytas ut.

Lämna ett svar