Motorsmörjoljetryck och orsaka skada

Förutom oljepumpkapaciteten hos pumpen, genom passagen området (oljepassageorgan, filter och liknande gap smörjning) och oljeviskositet och andra faktorer kommer att påverka oljetrycket.

När motorn är igång måste normalt oljetryck bibehållas. Om oljetrycket är för lågt, kommer var och en av friktionsytan vara på grund av otillräcklig smörjning och accelererad förslitning, om oljetrycket är för högt, lätt att göra oljetätningar, slangar krossad, förbrukar motoreffekt. När bilen är igång hålls trycket på smörjoljan i allmänhet vid 0,2-0,5 mpa. När motorn körs i tomgångshastighet ska oljetrycket inte vara mindre än 0.1mpa.

1, oljetrycket är för lågt, det skulle undergräva smörjning av motorn, vilket resulterar i smörjning, kylning och rengöring fel kommer att orsaka adhesiva slitdelar. Gapet mellan vevaxeln huvudtappen och vevstakslager och halsen är för stor, är oljans viskositet för låg och lågt oljetryck kan orsaka bristning av patronen.

2. Oljetrycket är för högt, även om det är sällsynt, kommer det också att förstöra normala smörjförhållanden. Oljans viskositet är för stor, försämring gummeringen, igensättning av filter och oljekanalen, kan den tryckreglerande ventilen inte öppnas eller felaktig justering kommer att orsaka högt oljetryck.

3, överdriven oljeförbrukning, oljekonsumtionskvoten av den normala bensinmotor med 0,5% -1%, om inte mer än 1% av den normala. Orsaken till överdriven oljekonsumtion är att förutom oljeläckage bränns mer olja. Den främsta orsaken är: en kolv och cylindervägg gapet är för stort, eller till och med mindre än den elastiska kraften genom kolvringsslitage; avklinga även ventilstyrningen; ventilspindeltätningsskador. Med användning av Chi Pu-resistenta super motorreparationsmedel kan i hög grad förbättra tätningsprestanda av kolvringen, reparation av slitna inre delar, minskad oljeförbrukning.

Lämna ett svar