Ägaren uppmärksammar orsaken till felet och förstahjälpsmetoden

                

bilmotor kan startas normalt måste ha tre delar: kompression eller gnista och gasblandning om vissa delar av arbetet kommer att orsaka onormal eller svår att starta motorn kan inte startas. Uppstartsvistret uppenbarar sig allmänt som svårigheter vid start och start, och svårigheten att starta är uppdelad i svårigheter vid kallstart och svårigheter vid varmstart.

motorn inte kan startas och inga tecken på brand, i allmänhet på grund av bränsleinsprutningen inducerade inte, huvudsakligen på grund av följande punkter:

1, felsignal systemet motorhastigheten i hastigheten och vevaxel positionssensor detektering av en motorhastighetssignal, som arbetar för att tillhandahålla vevaxeln positionssignal, och huvudkontroll grund och grunden för styrsystemet, om en sensor eller ett linjefel, kan den elektroniska styrenheten inte ta emot hastighetssignalen och en vev positionssignal kan inte När bränsleinsprutningen och tändningstiden styrs ordentligt, rör inte injektorn och tändstiftet hoppar inte. Kontrollera med stetoskopet och tidsljuset för att bekräfta att injektorn och tändstiftet fungerar. När

misslyckande av ovanstående, uppvisar i allmänhet självdiagnossystem felkod, svarshastighetssensor, en omfattande inspektion av nr 1 och nr 2 kamaxellägets sensor och krets. Första frånkopplingskontakt varje sensor, kontrollera deras motstånd är sådant motstånd inte normalt, måste bytas ut, om normal, sedan kontrollerar varje ECU sensorns ledningar och kontakter är normala.

2, bränslepump och kontrollkretsfel Om bränslepumpen eller styrkretsen misslyckas, kommer det också att bränsletillförseln inte har något bränsletryck. Även om injektorn fungerar som den ska, kan bränslet inte injiceras normalt. Check är: kort trådanslutningsklämman + B och den diagnostiska plugg FP och tändningslåset slås på, kontrollera förekomsten eller frånvaron av en oljeinloppsslangtrycks, om det finns tryck i slangen och kan höra ljudet av oljeretur är bränslepumpen i sig beskrivs inte problemet, annars kontrollera bränslepumpen, multimeter mäta motståndet mellan polerna 4 och 5 som inte är i överensstämmelse med, måste bränslepumpen ersättas, om bränslepumpen fungerar korrekt, bör den kontrollera styrkretsen, inklusive säkringen, EFI Huvudreläer, bränslepumpreläer, motstånd och ledningar och kontakter.

3, bränsletryckregulatorfel Bränslesystemets oljetryck har en direkt inverkan på blandningskoncentrationen, varför först kontrollera bränsletrycket. Metoden är: första bränsle Bränslegauge accesslinje, och sedan starta motorn, mätning av bränsletrycket, om bränsletrycket är för högt, bör tryckregulatorn ersättas; när trycket är för lågt, slangklämman palmolja, om bränslet En ökning av trycket till ett normalt värde indikerar en skada på bränsletrycksregulatorn, annars kan bränslepumpen och bränslefiltret kontrolleras. Kontrollera bränsletrycket efter avstängning för att behålla det angivna värdet i 5 minuter, annars sprutar injektorn, vilket resulterar i överdriven blandning.

4, när bränslepumpen och bränslefiltret misslyckande svårt att starta, i allmänhet bränslepumpen är att fungera korrekt, är problemet med flera pumpfiltret är igensatt orsakar pump sug är inte tillräckligt bränsle eller bränslefilter är inte slät Orsakar otillräckligt tryck på bränsletillförseln.

5, systemstopp vid kallstart I vissa modeller finns det en kallstartinjektor, blandningen berikas under kallstart för att förbättra kallstartsytan. Kylstartinsprutaren styrs av en startbrytare och en termisk brytare. Injektionsvaraktigheten beror på värmebatteriets ström och kylvattnets temperatur.

Nödåtgärder:

Diagnosen av ovanstående fel bör utföras enligt principen om första elkraft, först enkel och då komplicerad. Anledningen till att EFI-bilen har ett kallstartfel är för det mesta på grund av överdriven kolbeläggning i inloppsventilen tillbaka och inloppsröret och för mycket föroreningar i injektorn. Om ett fel uppstår på mer än en ny bil, såsom körsträcka inom 60.000 kilometer i bilen, är det rekommenderat att undvika rivning rengöra motorn när fordonet färdas varje 2-3.000.000 km, dessutom efter avslutad motortvätt för att undvika rivning, skall jämföras hög hastighet, så att det smälta hartset och utmatas från koksförbränningsavgas vid en hög temperatur, om fordonet är placerat efter avslutat rengöring för rivning lanserade nästa dag på morgonen, och ventilen är svårare att smälta vidhäftnings gum, utgående Motorns tomgångshastighet är mer jitterig, vilket vanligtvis kallas ”stavventil” -fenomenet. När det här fenomenet uppträder är det nödvändigt att rengöra den igen.

Lämna ett svar