Underhållskunskap, elektroniskt styrd kylfläktstyrningsläge

                

Motorn genererar överdriven värme under användning. För att förhindra att motorn fungerar på grund av överhettning har ett cirkulationssystem för kylvätska utformats och kylfläkten spelar en avgörande roll. För den elektroniskt styrda kylfläkten är de kontrollmetoder som antagits av varje modell inte densamma. Följande två exempel på fel används för att förstå arbetsprincipen och felsökning av två vanliga elektroniska fläktstyrningsmetoder.

en Audi V62.4L förskjutning av bilen exempel, eftersom bilen inte blir orsak elektronisk fläkt kylsystem & ldquo; elektronisk fläkt fortfarande inte fungerar när koka & rdquo; och slå på luften. Kontrollen av kylfläkten från denna Audi-bil realiseras genom att reglera fläktreläets jordning genom termokontakten med dubbla temperaturer. Bil fläktsystem består av två elektroniska fläkt, som är ansluten till den röda kablaget i den positiva linjen, är brun linje jordledning (direkt fäst på balken), den positiva röda linjen på höger sida en positiv elektrod stråle Fast vid kolonnen.

Kontrollen av den röda positiva linjen är uppdelad i lågspänningsrelä med låg hastighet, luftkonditioneringsrelä och fläkthastighetskontroll. Försiktighet bör iakttas vid service en viss position, låg hastighet fläkt relä 3 reläer ligger på höger om placeringen av försäkringen på motorer, monterade kylfläkten på relädriv 217 relä under fot kassaskåp. Låg fläkt, hög hastighet Verksamheten realiseras genom att reglera reläets jordning i enlighet med kylvätskans temperatur genom värmekontakten med dubbla temperaturer på radiatorn.

När luftkonditioneringsbrytaren är påslagen, regleras låghastighetsreläet av luftkonditioneringsfläktreläet för att rotera kylfläkten. 217 relä marken (grön /gul linje) är förbunden med en dubbel termisk känslig omkopplare, en gång kylmedelstemperaturen höjs till en viss temperatur, värmekänslig dubbel omkopplingsrelä styr jordning, kylfläkten in i den höga driftstillståndet. Vidare, reläet 217 och en styrledning för brand är huvudlinjen för brand när tändningslåset öppnas mekaniskt Wen förvirrad?

Arbetsprincipen för systemet, fordonets kylfläkt, en brist på undersökning fordons låg hastighet fläktrelä (reflekterande användaren Denna bil har reparerats hos andra verkstäder). Efter installationen har kylfläkten dock endast ett höghastighetsväxel och inget lågvarvtal. Efter noggrann inspektion konstaterades att reläet nr 217 brände, vilket orsakade att kylfläkten alltid var i hög hastighet. Efter att ha bytt nr 217-relä, försvann felet. Exempel 2 en Samsung husvagn bil under rinnande vatten tabell visar temperaturen är normalt, men om tomgångs stopp av motorn, medan vattnet tabell mellan 90-l00 ℃, medan kylsystemet är & rdquo display; koka & rdquo;. Vid denna tidpunkt konstaterades att kylfläkten var helt oanvändbar. Kontrollläget för bilens kylfläkt är väldigt annorlunda än Audi-bilens kontrollläge. Denna Samsung Jielong bil kylfläkt styrs av en bil dator. Vid inspektion saknar kylfläktreläet en kontrollplats. När motorn är i tomgångshastighet mäts kylvätskans faktiska temperatur med en termometer till 110 ° C, men vattentemperaturmätaren för fordonet är fortfarande indikerad mellan 90-100 ° C. Motståndsvärdet för vattentemperaturavkänningspluggen uppmätt med en multimeter är ca 100 ohm. Därför är det misstänkt att vattentemperaturavkänningspluggen är skadad.

I avsaknad av en ersättning hittades ett 2k ohm glidande variabelt motstånd parallellt med vattentemperaturavkänningspluggen för att minska motståndet. Om glidvariabelmotståndet justeras vid denna tidpunkt så att temperaturen som visas av vattentemperaturmätaren sammanfaller med kylvätskans faktiska temperatur, fungerar kylfläkten normalt normalt när temperaturen stiger.

Det verkar som att orsaken till felet är vattentemperaturavkänningspluggen. Eftersom vattentemperaturgivarens plugg är skadad ger den alltid fordonsdatorn en lågtemperaturfelsignal som inte kan göra kylfläkten igång. Kylfläkten kan naturligtvis inte fungera normalt. Efter att vattentemperaturgivarens plugg har ersatts, återvände bilen till normal.

synliga bil temperatursensor plugg dator tar emot en insignal, när vattentemperaturen når ett förutbestämt värde, kommer datorn att styra fläktrelä marken att jorda kylfläkten är igång. Det här är två väldigt olika kontrollmetoder, men så länge vi räknar ut hur de fungerar, noggrant och noggrant kontrollerar och analyserar felen, kan vi snabbt lösa detta problem.

Lämna ett svar