Meningen med dina ögon ”reparera” Låt din bil obehindrat

Inte bara för att se mer av vägen under körning, men också att utveckla sina egna vanor observera brukar skick marken. Så länge du är försiktig kan en del av din bil undvikas i förväg.

bestämma felet Musik av avgas färg

normal avgas bör vara färglös, kommer sannolikt att visa att själva fordonet står inför vissa problem ingen lukt och smak av olika färger i olika bilavgaser.

rök

utförande: motorskakningar, avgasröret onormalt ljud, medan svart rök emissionskroppen, acceleration känna sig maktlös. Misslyckande orsakar mer rök, om förgasaren är svart rök därför är mer komplicerat:

skäl. Såsom kallstart, dålig tändstifts arbete eller spela under en lång tid för att starta motorn, så produktmix i cylindern inte helt utbränd naturligtvis kommer det att finnas en urladdnings rök eller en fordonsbrand vid fel tidpunkt, fel i förväg eller efter vilja Orsakar svart rök att uppstå. EFI-bilar avger vanligtvis lite svart rök. Om det finns svart rök är det oftast en störning i cylindern. ”Brutna cylindrar” är en vanlig.

strategi: de grundläggande förgasare bilar har nu på ålder, bör alltid kontrollera förgasaren och andra delar av graden av åldrande, regelbundet underhåll och kalibrering.

vit rök

Prestanda: bilen, kan vi se en hel del vit rök och vattenånga med motorn inte körs smidigt, även om motorn når normal arbetstemperatur warm-up är fortfarande en hel del vattenånga som kommer ut .

Orsak: vit rök kan ledas till motorcylindrarna pad cylinder slitage, en viss klyfta den, vilket resulterar i en stor mängd vatten in i förbränningskammaren kylsystem. Vattnet kan inte brännas och efter uppvärmning bildas vattenånga och släpps ut direkt från avgasröret.

: Kontrollera motorblocket, pad cylinder för skador, om det finns vatten i tanken. Dessutom tillförs rätt antal bensin i enlighet med tillverkarens specifikationer. Dessutom kommer låg temperatur varm bil har en liten mängd vit avgasrök, är det normalt, vit rök varm bil vinner naturligt.

blå rök

Prestanda: Fordon sprängämne ner, svaghetskänsla acceleration, blir bruset större, blå avgasrök evakuering, och åtföljs av koks bränd smak som alstras genom förbränning av olja. Genom att kontrollera oljemätaren hittar du också att oljekonsumtionen är stor.

Orsak: blå rök mer beroende på inre motorbortfall, vilket orsakar olje hoppa in i förbränningskammaren som resulterar från den gemensamma finns det två fall: en är dåligt bäres. Repa cylinderväggen, kolvtätningsproblem eller svår förslitning av ventilen, kommer att ha en spalt, denna gång oljan kommer att hoppa in i förbränningskammaren genom gapen del i förbrännings, är blå rök genereras utanför fordonet vid förbränning av olja kan urladdas. För det andra kan överdriven oljefyllning lätt leda till brinnande olja. Överdriven olja kan också blockera vevarmens normala funktion, så att det kan göra extra arbete och öka energiförbrukningen.

sätt: på fordons ålder äldre fordon bör alltid kontrollera tätheten av cylinder medlem, en kolv, etc, som finns i tid till bensinstationen när den blå rök som släpps ut reparation, Tillsätt olja till måttliga, Kontrollera regelbundet oljeanvändning om det visar sig onormalt oljeförbrukning, omedelbart professionella inspektioner reparation station.

Med vätskedropps att bestämma fel

Smörjmedel: olja, växellådsolja, smörjolja har en mörk färg, och färgade papper kommer omedelbart spridas, med näsan kommer att lukta en antydan av Fet smak. Smörjoljeläckage är i allmänhet inte ett mindre problem och måste ges tillräcklig uppmärksamhet.

Bensin: bensin som har hög flyktighet och skarp smak, plats läcka bensintank parti allmänhet, rörkopplingar eller liknande av motorns bränsletillförselsystem.

Vatten: På sommaren utomhus, på grund av den varma och kalla luftkonditioneringssystem som skall utbytas, så lite vatten droppar ner är normalt, men bestäms inte kylvätskeläckor, och så vidare, och stänga av luftkonditioneringen droppa fenomen kommer omedelbart efter försvinna.

Kylmedel: Om fordonet motorkylmedel (även känd som antifrys) läckor, sker i allmänhet vid den övre och undre vattenslangen tank, lagringstank eller tankar annan position, läckage av kylmedel till Kontrollera vattentemperaturindikatorn när som helst och sluta omedelbart om det är skillnad.

Lämna ett svar