Bil reparation DIY lär dig att hitta ditt eget bilfel

                

Under användningen av bilen är det oundvikligt att ett fel uppstår. För erfarna veteraner är det vanligtvis möjligt att ”hitta ett steg på plats” för att hitta problemet. De flesta människor är förlorade när de möter misslyckanden. Nu lär du dig att hitta fel själv.

fordons misslyckande kan delas upp i tre delar: Första krets fel, för det andra passage fel, för det tredje drivsystemet misslyckande, såsom styrning, bromsning, överföring och liknande. Bland dem är kretsfel uppdelad i högspänningskrets och lågspänningskretsfel. I själva verket är cirka 60% av fordonsfel kretsfel och 30% finns i oljekretsen. De flesta av dessa fel kan elimineras av sig själva. Endast cirka 10% är fel på systemfel. Dessa fel är mekaniska fel. När fordonet är mest driven ska det repareras vid en särskild reparationsstation.

När du är i trubbel under körning, oroa dig inte, oroa dig inte, låt oss titta på felindikatorn. ? Stoppa och analysera fenomenet misslyckande, ställa några varför domar och skilja mellan olje kretsfel Det finns två tillvägagångssätt: en kör på vägen plötsligt stänga av eller stänga långsamt, plötsligt avstannade främst krets fel, men långsamt Släcka, eller fordonet ständigt uppstår, ”svängande” fenomen, mestadels oljekretsfel. Den andra är ”testbrand”, om det inte finns någon central högtrycksbrand, cylinderbrand, det är ett kretsfel, om det finns en högtrycksbrand är problemet i oljekretsen. Och mekaniska fel oftast åtföljs av onormala ljud, ljudhastigheten varierar med fordonets hastighet, försvinner ljudet vid parkering, inte är direkt relaterade till olje kretsfel.

med & ldquo; styckvis & rdquo;, negationen & ldquo; fokus & rdquo; låst på en viss plats för att ta reda på vilken typ fel, riktade först kontrollera om onormal yttre. Tråden huruvida öppna, korta, lösa leder huruvida; brända smak i närvaro eller frånvaro av trådarna motor, vare oljeledning läcka och liknande.

Det är värt att påminna om att de flesta av den nya bilen är nu & ldquo; EFI & rdquo; bilen är elektroniskt styrd förbränning, mindre fel, med den gamla bilen förgasare sannolikheten för misslyckande är precis tvärtom. Man bör komma ihåg att om EFI-bilen misslyckas behöver den ofta en speciell datortektor för att upptäcka den. Föraren ska undvika att göra det själv, för att inte skada kretsprogrammet.

Lämna ett svar