alltid uppmärksamma bildäck och fjädring kommer inte ”vandrar”

De flesta förare hittade bilen avvikelsen, är den första tanken att göra hjulinställning, är det inte. Det finns många orsaker till att bilen går fel. Till exempel kommer graden av slitbanans slitage att vara annorlunda. Suspensionssystemets konstruktion har problem eller upphängningsskada, deformation, förskjutning och så vidare. Även om det finns många anledningar är det fortfarande så att bilen och upphängningssystemet är onormala när bilen befinner sig att avböjas.

Däck

olika däcktrycket är en orsak till allvarlig bil avvikelse, i syfte att bättre utnyttja däcken, var tjugo tusen kilometer bör ändra på plats på däcket, eftersom drivhjulen graden av slitage kommer alltid att vara större än de andra hjulen, kommer olika friktion direkt leda till avvikelse.

är en metod korrekt ersättas, paret av främre och bakre hjulen på samma gång barnet swap, swap kan inte korsa de främre och bakre diagonala; slitbanan bör bytas ut om det är nödvändigt att ersätta samma märke, samma mönster av däcket, och företrädesvis fyra däcken på samma gång som ersätter .

En annan mer vanlig orsak till felaktig placering, kan det vara fyra, framhjuls camber är kingpin vinkel inte är korrekt, eller toe-vinkeln är för liten, kommer också att leda till avvikelse. Det sättet att undvika det är vanligtvis mindre på trottoaren, släppa din hastighet är för grop, så länge normal körning, i allmänhet gör inte ett år eller två hjulinställning. Om det finns en situation måste den provas vid en professionell reparationsstation. Några små inspektionspunkter är billiga, men justeringen är inte tillåten, och det kommer att ta lång tid att återfalla.

fjädring

På grund av den nya bilen fjädring systemfel, vilket resulterar i en mycket låg sannolikhet för avvikelser under normala förhållanden, eftersom fordonet framför fabriken måste genomgå en rigorös testning och justering av tillverkarna. Det utesluter emellertid inte att den ursprungliga konstruktionen har problem. Till exempel påverkar rörelseinterferensen hos upphängningsstyrstången och styrstångsstången fordonets avvikelse. Den förstnämnda orsakas av fel i tillverkning och justering, den senare orsakas av den ursprungliga konstruktionen, och den senare orsakar för det mesta en avvikelse åt höger.

För det andra kommer kvaliteten på styrsystemet också att påverka bilens raka körning. Varje gap-kontakt är för stor på grund av slitage eller bäring, spindelbult, bussning slitage som orsakas av löst, vilket orsakar bilen att svänga i rörelse, kan inte upprätthålla normal bana. Om det är knäckarmen och knuckeln är böjd och deformerad, kommer det generellt att få fordonet att gå i enkelriktad avvikelse. Det mest allvarliga är att det horisontella sladdstångens bollhuvud är lös efter kraftigt slitage och kommer att leda till att styrningen misslyckas, och bilen kommer att vara helt out of control.

Redaktör: Enligt undersökningen, för den genomsnittliga familjens bil, sannolikheten vid 150 km /t efter överlevande efter en punktering mindre än 20%, även om det inte är den typ av avvikelser kan omedelbart göra bilen går sönder problem, men på lång sikt körning avvikelse av fordonet eller det finns många dolda faror, bör råda ägaren eller & ldquo igen, tidigt ohälsa & rdquo;.

Lämna ett svar