Se till att rätt medicin sjukvård bil, ”Spring Festival sjukdom”

år av semestern Dragon Spring Festival har upphört, bilen kan använda när du besöker vänner i hög frekvens, vilket resulterar i & ldquo; & rdquo ;; ärrad eller långvarig placering, den täckta damm. I båda fallen efter semestern kommer att behöva en läkarundersökning, recept åtgärda underhåll för att säkerställa villkor & ldquo; sunt och rdquo;

& ldquo; hudskador & rdquo; bör omedelbart kass

symtom: smällare explodera märken

under vårfest, fyrverkerier fyllde luften, kommer utan tvekan att skada fordonet färg. Vem bor i den antika staden Nanning Road ryttare en meta kommer nyårsafton parkeras på gården, nyårsdagen med en bil, bara för att upptäcka fordon framför motorhuven, över ett stort antal små fläckar, en närmare titt på alla fel smällare katastrof. Han torkade omedelbart med en trasa doppad hårt vatten, men effekten är begränsad, de återstående tre eller fyra eller större & ldquo; blåmärken & rdquo;. I distriktet, vissa fordon finns allvarliga smällare blästras gropar och brinnande däck har funnits tecken på några smällare aska kvar i sprickor i bilen, hur man tvättar all tvätt oändliga.

Experter sade fyrverkerier på grund av förbränning vid hög temperatur, så det finns allvarliga skador på kroppen, svår, eller till och med antända bilen. För brandspridare, kan ägaren utföra en noggrann biltvätt och sedan göra en full bilpolis. Observera att efter det att fordonet glaset bränns, är det svårt att reparera, om siktlinjen och säkerhet påverkan måste den bytas ut.

Vapen experter säger, om ärret är den typ av & ldquo; svarta fläckar & rdquo; eller som en svart och sedan använda sand vax polish kan elimineras, om färgen bombades konkav deformation, då behovet av arket Guldplåster. Han föreslog att för att förhindra smällare stekt märken, bilen parkerad utanför, är det bäst att täcka markis ark i bostadsområdet.

långväga attacker vara & ldquo; andetag & rdquo;

Symptom: Oljeförbrukning, däck deformation

semester bil underhållsverkstad inledde den första vågen av passagerarflöde, reportern lärt sig att Många fordon är underhåll efter semestern. Butiken tjänsteman sade ett stort antal fordon under vårfest resa långa sträckor, är den första uppgiften att återföra underhåll eller reparation. Efter några fordon till fältet såsom bilkörning, klättring vada och bära tunga föremål och människor, hög motorbelastning drift under en lång tid, så efter återkomsten, att fokusera på att kontrollera motorolja, vattentank, växellådsolja, lämplighet och behöver bytas ut.

Vissa ryttare tror att oljan kan ersättas med körsträcka. I själva verket, om motorns belastning, eller ofta kör i hög hastighet, då raid efter semestern vårfest, kommer att förkorta oljan livslängd, den föreslagna ersättningen av ryttare inför ny olja.

I en däckbutik var affärshuvudet Huang Chunbai också upptagen. Han satt på huk bredvid en butik 丰田越野车 kom till journalister efter semestern för att kontrollera däcken första steget är att kontrollera däcktrycket, däcktryck kontrolleras en efter en om fyra konsekvent, om avvikelsen är stor, det bör vara uppmärksamma på om det finns skador Och reparera det i tid. Om graden av däckskador inte längre är reparerbar, av säkerhetsskäl, rekommenderas ägaren att byta ut det nya däcket.

Han sade att många ägare av fordon som tillhör vårfest & ldquo; hybrid & rdquo;, är att motorvägen och sekundära vägar, landsvägar blandade. Därför rekommenderar han att fordonet utför ett däckdynamiskt balansprov. Den dagen, en Chevrolet bil, resa med bil tillbaka till ägaren efter Yong fann onormal däck skaka, detta kan vara ett problem med balansering av däck, hjul eller däck eller deformering eller onormalt slitage, kräver detekteringsprocessen.

långa fordon kommer att läggas & ldquo; sjuk & rdquo;

Symptom: batteri effektbrist, bildelar och ldquo; hård & rdquo;

30 januari reportrar kom till Nanning En stor batteributik i Wangzhou Road, det finns många bilar som reparerar batterier. Sau Ming Road ryttare som bor i Arlington, sade nyårsafton natten, orolig han att batteriet var smällare & ldquo; rädd & rdquo; har ingen elektricitet, speciellt för att koppla bort batteriet, men det oväntade är sjätte placerade sjunde dagen före två dagar Batteriet är ute av ström. Han uppskattar att larmet ofta är skadat och batteriet är uttömt.

Chen bilvård industri insiders före starka rekommendationer, i vilket fall, ägare kan först och 4S butik och begära hjälp räddningsfordon. När den elektriska anslutningen för att starta fordonet, kan ägaren inte rusa omedelbart tankning måste tillåta fordonet att starta plats ca 10 minuter att ladda batteriet och sedan ut på vägarna. För att vara säker, rekommenderar vi att ryttare går 4S butik eller garage, en grundlig undersökning av batteriet hindra fordonet igen & ldquo; liggande boet & rdquo;.

Som kallare väder under vårfest i Guangxi, den yttre delen av vissa fordon kan bli & ldquo; & rdquo;, stelhet orsakad av felfunktion. Fordonets torkarlisten, består av plast och stål, inte långvarig användning vid låga temperaturer, är det lätt att frysa på glaset. Det rekommenderas att ägaren använder handen för att justera torkarremsan och rengöra glaset för att minska torkarens rinnande motstånd. Annars kan torkaren användas direkt, vilket lätt kan skada torkaren eller orsaka att säkret blåses.

Lämna ett svar