Lång semester returer bil underhåll är nyckeln Låt bilen inte hungrig

                       

kinesiska nyåret är över, glöm inte underhålls bil & ndash; & ndash;

Kärna Tips

kinesiska nyåret, människor lämnar bilen ännu livligare. För att göra det möjligt för ägaren av semester fylligare, kan bilar beskrivas som full kapacitet dra ut alla hållplatser för ett par dagar de högre berg motorvägen otaliga fält, och slutligen tillbaka till ägaren tillsammans med säkerhet varmt hem. För en hel semester är ägaren också trött på att ha ett litet ansikte och grönt. Personer gillar detta, bilen Yikan? Efter uttömmande motion innan semestern efter semestern den här gången, ägaren måste ge sin bil att göra en underhålls skämma bort, annars, om det gjorde ett temperament, på platser som du inte kan tänka dig Plocka upp barnet, men du lider. Titta på dessa dagar bara för att gå till jobbet, saker är inte för mycket, skynda på att arbeta hårt.

[kinesiska nyåret retur] bil underhåll kan inte glömma

Under vårfest semester, är frekvensen av användningen av fordonet betydligt högre än vanligt, eftersom många ägare som reser med bil och vill gå hem för att besöka släktingar, vägförhållanden och brukar också Vägen i staden är mycket värre. Därför är det en viktig uppgift för många bilägare att köra tillbaka och ge bilen en bästa fysisk undersökning. Dessa två dagar, reportern medvetet besökte ett antal Zhengzhou City, 4S butiker och flera storskaliga bilverkstad och låta dem komma till ägarna på underhåll av stöd vapen.

För de vana vid 4S butiken för fordonsunderhåll människor, att få tid att dra nytta av dessa två dagar till 4S butiken så snart som möjligt. Mer än en 4S butik servicetekniker sa till reportrar att de senaste två dagarna bara för att gå till jobbet, många ägare har inte haft tid att ta bilen för att kontrollera reparation, nu måste vi kontrollera underhåll av fordon butiken är inte för mycket. Men baserat på tidigare erfarenheter, beräknas starta från den här helgen kommer underhåll 4S butiken efter försäljning inleda en klimax. För att undvika att komma ihop tog den villkorade ägaren hand om fordonets underhåll under dessa två dagar för att undvika toppperioden. Dessutom har många märken av 4S butiker utför även reparations- och underhållstjänster möten, vanligtvis en dag samtalet framåt för att boka tid, kan ägarna njuta den gröna kanalen inom den tid, snabbt slutförande av underhållstjänster. Ägaren kan göra det mesta av detta villkor och tid.

Henan Ben-bilreparationer företag Zhang Qingmin berättade också reportrar, kan ägaren välja lämpliga underhållsprojekt som bygger på användningen av sina fordon i semester. Människor reser med bil, i synnerhet bil linje vägen är inte mycket bra ägare, är mycket tid som behövs för att lägga till och byta olja och oljefilter och däck, chassi, bromsar och annan detaljerad undersökning kan denna del kräver professionell Människor gör det, särskilt inspektion av bromssystemet, det är inte en stor sak. Samtidigt måste vi se om luftkonditioneringssystemet för att ersätta luftfiltret och andra tillbehör, i syfte att säkerställa en sund luft inne i fordonet. För dem som är full fart när bilägaren eller bättre vägförhållanden, fordons förhållanden inte kan ta lätt på, eftersom en hel del tid, särskilt nybörjare ägare kan vara svåra att upptäcka fordon som färdas dolda problem som uppstått i processen, till exempel framväxten tank temperatur är för hög, däckskador och andra problem, fortsätter resultaten under en lång tid med hög hastighet, är det lätt att orsaka risker fordons. Zhang Qingmin också påminna ägare, särskilt de nya till karossen och några små Scraped, kliade svårt att undvika, om problemet inte är allvarlig, kan den långsammare behandling rekommenderas, eftersom plåt, upp målar ofta tidskrävande, eftersom dessa inte är små skador Det kommer att påverka körningen, och det kommer att bli mer effektivt för att undvika toppperioden och ta itu med det.

Men ur sparar tid och pengar, ägare kan också lära sig att kontrollera vissa artiklar själv, identifiera problem och sedan till 4S butiken för vidare undersökning. Zhang Qingmin berättade för reportrar, först av alla fordon måste rengöras grundligt en gång när egenkontroll, så att du kan rensa luftintaget och karossen fläckar, för att förhindra rost korrosion, men också kan hittas i kroppen i bilen är skadat, små Duplicerat spår för bearbetning. För det andra är motorrummet ett ställe som många ägare lätt kan ignorera. Efter långa körsträckor, motorrummet har ofta en hel del damm, smuts och fukt kan orsaka ett elektriskt fel kretsen är det nödvändigt att rengöra och damm. Vidare kan ägaren kontrollera olje, frostskyddsvätska, bromsvätska, olja i oljeeffekten ligger inom ett förutbestämt område, typiskt mellan övre och nedre nivå så länge som det innebär passerar skala. Det är värt att nämna att ägarna kan förbereda en däcktryckstabellen när som helst, kan man titta på när kontrollera om lufttrycket inom det område som anges i varje däck, om du behöver hitta ett undantag från en professionell verkstad för att kontrollera. Slutligen kan ägaren känner det i förväg om fordonet kommer att vandra, onormala goda skäl för körning på väg, motor, spjäll, bromsa om det finns problem, så att du kan tydligare när 4S butiken inspektion.

[plugga] för att se vilka objekt i underhålls

För att ägarna att förstå hur efter vårfest att belöna sin bil, innan du går till 4S butiken eller verkstäder och underhåll av fordon, men också bör ha vissa grundläggande Kunskap för att avgöra vilka grundläggande underhållsprodukter din bil behöver göra. Fri från affären kan bara göra vad andra säger, hur man accepterar det stora huvudet. Reportrar har inte legat på latsidan i dessa dagar, intervjuat flera garage, 4S butik underhållstekniker, ägare av en vän kan komma till en självkontroll, ger bilen en enkel fysisk undersökning, men också låta dig veta vad, lest Några skrupelfria utövare.

kinesiska nyåret är över, glöm inte underhålls bil & ndash; & ndash;

Biltvätt öka ett pre-diskprogram

Viktigt Index: ★★★

orsak : avkastning på resa med bil, skal mer sediment kommer det att finnas en hel del damm, sand skal fäst till bilen, så biltvätt är verkligen nödvändigt. Efter att ha återvänt, tvättade jag den dammiga bilen och återställde sin ursprungliga skönhet, som alla bilägare kan göra. Men långväga återgår till biltvätt, och den allmänna bilvattnet är fortfarande annorlunda.

Bilen som kommer tillbaka från turnén är ofta gråhårig, och hela kroppen är täckt av damm och sand. Om du rusar för att använda vatten just nu kan den bifogade lilla sandstenen enkelt mala färgen. Vi kan inte starta biltvätt vid tvättning med vatten, torka med en svamp, häll i en biltvätt så ge din bil avslut & ldquo; & rdquo;. Bekämpa hår Professionell biltvätt bör ökas i en biltvätt innan förtvätt program, med hjälp av en professionell färg sprutas på fördisk och vänta tolv minuter, efter blötläggning, det mesta av sand och måla kan tas bort, sköljdes med vatten, kan vara Undvik sand repor på lackytan.

visuell inspektion för att se om glas måla repor

kontrollera: färg, glas underhålls

Kontrollera innehållet: färg, plast kant, tätningar, torkar är

viktigt index: ★★★

check Orsak: reser väg komplex, kroppsfärg, trimma och även fönsterglas kan repas, skadade.

vårfest återgång av alla delar av det yttre utseendet är det första steget underhåll av fordon, bil utseende för ditt fordon kan se, det finns färg och glas. Kontrollera färgen främst för att se efter fjärr- och höghastighetståg kör din kropp färg för skador, så kolla hur bilen är ren, sedan runt bilen runt två varv för att upptäcka platsen för skadan, och i enlighet med Den faktiska situationen beror på om det behöver repareras.
måste se

lackad glas efter kontroll av bilen, en bil skönhetssalonger, chef Li sa till reportrar: & ldquo; glas underhåll mycket kunnig, fick inte alla problem kan lösas skölj . Efter en sådan glas nedsmutsade med olja inte att kunna visuellt observerbara, men effekten blir torkarbladet på torkar därför kraftigt minskat, då måste man använda ett rengöringsmedel för att ta bort olja och fett lipider. Dessutom kommer torkarinneslutningarna av grus orsaka permanenta repor på vindrutan, som måste betala en högre kostnad för att använda avancerade material och tekniker för dessa sår var polerade och repareras. & Rdquo;

lyssna på onormala soundcheck om chassit och ldquo; skada & rdquo;

kontrollera: transmission, fjädringskomponenter, etc. chassi bild

Kontrollera innehåll: axel, axel, axeldammskydd, fjädring, stötdämpare, boll toppen är löst eller skada, om det finns rost chassi.

Viktigt Index: ★★★★

Kontrollera orsaken: Även bilen i fabriken kommer chassit rosta efter behandlingen, men efter att ha rest bergsvägen eller dåligt, lera och annan smuts lätt fäst i chassit kommer chassit och även några kran på det skyddande lagret av sand också peeling chassi, är chassit en stor möjlighet för korrosion.

Kontrollera om chassit är ”skadat” och det är uppdelat i körbesiktning och parkeringskontroll. Körkontrollen ska vara i tyst miljö och vara uppmärksam på om det finns onormalt buller vid körning. Expert förare kan inte bara höra ljudet av ventil små allmänna fordon ofta också höra ljudet av kolven och lager fel bil producerade dysfunktionella och andra ljud. För den nya föraren, så länge du känner att bilens ljud skiljer sig från den normala körningen, måste du vara försiktig. Rekommendationer till tillverkarna bryr sig professionell chassi rost sprayfärg eller göra ett chassi & ldquo; bepansrade & rdquo; att aldrig bekymmer.

tillsätt olja, tillsätt vatten läckage Låt inte bilen bröt magen

Kontrollera objekt: bensin, olja, bromsvätska, frostskyddsvätska, glas vatten

kontrollera innehållet: Första Kontrollera om dessa artiklar är tillräckliga och lägg till dem omedelbart, kontrollera om oljekvaliteten är bra och ersätt dem dåligt. Under förutsättningen att säkerheten ska säkerställas, kolla motorn och växellådan för oljeläckage.

Viktigt Index: ★★★

undersöka skälen: den normala driften av fordonet, är oskiljaktig från en variation av olika vätskor. Många bilägare använder vårfestfestivalen för att köra bil i norr och söder om havet. Resan är hundratals kilometer och tusentals kilometer. Efter ett långdistansarbete kommer bilens olika vätskor oundvikligen läcka och konsumera. Dessutom kan motorn försämra oljan under kontinuerlig högtemperaturdrift. Därför ska de tre oljorna och de två vattnen testas efter långväga körning. För den här inspektionen kan erfarna bilägare göra det själva. För de som är nya på 4S-butiken eller professionellt formellt garage, låt teknikerna hjälpa dig.

Om det behövs, särskilt de som reser med bilägarna att gå till avlägsna områden, är det bäst att ge tillbaka fordonet och ldquo semester, & rdquo;, magsköljning tvätt tvättolja. Vidare kan vägen vägen dammet orsaka motorkropp, motor radiator överdragna med lera, värme allvarligt påverka driften av motorn, måste du gå till en yrkesorganisation verkstäder motorn och kylar rengöras med speciella rengöringsmedel. Det bör noteras att spolning av motorn direkt med vatten är farlig på grund av den komplicerade kretsen i motorrummet. Dessutom är det nödvändigt att vara uppmärksam på om motorremmen är lös.

Lämna ett svar