Vad gör du om bilen är svår att starta. Kontrollera och byt ut tändstiftet

Tändstift. Det verkar som om det inte är fantastiskt, men dess effekt kan inte ignoreras. Tändstiftständsystemet är nyckeln till bilen, och tändsystemet är den centrala punkten i motorns arbete därför tändstift resultat är bra eller dåligt förhållande med fordonets prestanda och effektivitet. Hur man väljer rätt tändstift när tändstiftet underhåll ersätter hur man gör motorn mer & ldquo; ?? Kraftfull & rdquo ;? Det

Efter typ tid byte av tändstift

bilmotortänd tändstift En av huvudkomponenterna i systemet finns tändstift på bensinmotorer. Den allmänna motorn är en i cylinder. De enskilda höghastighets bensinmotorerna har också två tändstift per cylinder. Effekten av hög spänning tändstiftständspolen införes i motorns cylindrar, gnistor antända blandningen i tändstiftsgapet mellan elektroderna. Enligt en 4S-butiksservicechef är de vanliga tändstiften indelade i tändstift, vågstift och tändstift. I allmänhet är en resistiv tändstifts liv 20 000 km, tändstiftets livslängd är 40 000 km och livet för en plåt tändstift kan nå 60 000 till 80 000 km. Därför är den ursprungliga låga bilens ursprungliga tändstift en motståndständstift, medan de ursprungliga tändstiften av lyxbilar och mellan- och avancerade modeller är mestadels plåt tändstift.

Så avgör livslängd tändstiftet ska bytas ut på grund av? Är behovet av att byta ut tändstift bort för att kontrollera att veta, titta på färgen på förbränning, luckor, porslin kropp och metallhölje elektrodgapet om avloppet Gas och så vidare. Om ägaren upptäcker att det är svårt att starta bilen i sval tillstånd, och det är uppenbart frustration, tomgångshastighet eller motorns acceleration, bör tändstiftet kontrolleras i tid. På grund av fordonets ovanstående prestanda kan det orsakas av tändstiftets åldrande.

Välj att bli riktade

Bilens ägare har ändrat den ursprungliga bilens tändstift efter att ha kört 20 000 kilometer. Hörsel att guldtennstiftet kan förbättra bilens dynamiska prestanda, plus Jag kände också att efter 20 000 kilometer har min ekonomiska bils accelerationsprestanda minskat, så jag kan inte motstå frestelsen att spendera ett stort pris på min bil. Tändstift. Efter utbytet kände Mr. Fang att bilens accelerationsprestanda inte förbättras, och han ringde omedelbart ett stort huvud och blev lurad.

För Mr. Fangs ”När”, sa en 4S-butiks servicechef att det faktum att för att förbättra bilens prestanda, desto dyrare tändstiftet desto bättre. Bra tändstift för att förbättra dynamiska prestanda bilen är att ha lite hjälp, men ägaren kan inte förvänta sig alltför mycket av denna hjälp och hjälp tändstift för kraft prestanda beror också på själva motorn, om motorn inte når viss prestanda och ldquo; nivå & rdquo;, installationen av en högkvalitativ tändstift hjälper inte strömförsörjningen. Men Mr. Fang behöver inte vara ett ”litet huvud” för sig själv. Även om en bra tändstift inte signifikant förbättrar effekten hos alla motorer, kommer långsiktig användning definitivt att minska koldioxidutsläppen, förlänga motorns livslängd och hjälpa till med bränsleekonomi.

själv ren tändstiftet är inte svårt

när bilen kör till ett visst antal kilometer, kommer att producera kolavlagringar och tändstiftselektrodgapet ökar och andra fel, kol motorns bränsleförbrukning kommer att öka, En ökning av tändstiftets gap orsakar otillräcklig antändningsenergi för att orsaka startproblem. Därför kan frekvent inspektion och underhåll av tändstiftet förlänga motorns livslängd.

Underhåll Luftfiltret ska rengöras regelbundet för att förhindra att damm kommer in i förbränningen med blandningen, vilket förhindrar att tändstiftet korroderas. För det andra kan ägaren även ta bort tändstiftet själv för att rengöra smuts och kolbeläggning på tändningshuvudet. Det är viktigt att notera att vid demontering av tändstiftet var försiktig så att inte dammet släpper in i cylindern när tändstiftet kommer in och ut. Rengör omgivningen innan tändstiftet tas bort. Om cylindern är fylld med organisk olja, ska kolvringen eller andra delar bytas ut i tid för att undvika kortslutning av elektroden som orsakas av kolbeläggning i tändstiftet. Dessutom är bränsleoljan också nära relaterad till tändstiftets livslängd. Därför måste ägaren vara uppmärksam vid tankning och bör inte frestas att lägga till olja med kvalitetsproblem.

Lämna ett svar