Lär dig att bilen hjulinställning avvikelse lösa problem

bilar avvikelsen är relativt vanligt problem i de flesta fall kan hjulinställning lösa problemet genom att göra. Men ibland hur man gör hjulinställning är inte bra, måste det bero på andra orsaker, måste skälen finnas att bli av med för att helt bota felet Avvikelse. Förutom fyra felregistrering, kan de viktigaste faktorerna som leder till avvikelse också vara:

1. De sidor av slitbanemönstret är inte samma en eller ett grunt djup inte är så hög. Företrädesvis hela bilen använder samma typ av däck, framaxel och bakaxel av åtminstone två däck måste vara samma, och mönsterdjupet måste vara samma, mer än slitgränsen måste bytas ut. Däcktrycket på båda sidor är dessutom inte lika. Däcktrycket varierar och däcken blir olika i storlek och kommer oundvikligen att gå av när de rullas.

2. Framdämparen misslyckas. Efter framdämparens misslyckande är de två suspensionerna höga och låga under fordonets körning, och kraften är ojämn vilket resulterar i avvikelse. Kan detekteras genom ett särskilt vibrationsabsorberande dämpartestare bestämmer kvaliteten av stötdämparen, som den ovillkorliga löstagbart Stretching metod för att bestämma.

3. Det finns ett onormalt mellanrum i fordonets chassi-komponenter. Styrstångens kulahuvud, stödarmens gummihylsa, stabilisatorstångens gummihylsa etc. är vanliga delar där gapet är för stort och fordonet ska noggrant inspekteras.

Det kan ses att även om fyrhjulsjusteringen kan ge en bra garanti för vår bils säkra körning är fyrhjuls-positioneringen inte ett paradis. Var försiktig när du gör fyrhjulsjustering i reparationsverkstaden. För att minska arbetsbelastningen är många reparationsbutiker tvetydiga i fyrahjulspositionering. Till exempel behöver normal fyrhjulsinställning justera 8 indikatorer, och vissa reparationsbutiker anpassar bara flera av dem. Efter branschen för att påminna ägarna i fordonsersättningsdäck eller en kollision reparation eller före och efter unilateral partiell däckslitage, ratt under körning för tung, flytande eller skakningar, rätt avvikelse situation när bilen åt vänster eller rakt, du Behöver göra fyra omgångar av positionering. Om ovanstående inte inträffar, för underhåll, föreslog också en ny bil efter att ha kört i tre månader, sex månader eller en begagnad bil tio tusen kilometer för att göra en hjulinställning. När man gör fyrhjulspositionering ska ägaren kunna titta på testdatorn. De justerade fyrhjulsdata ska överensstämma med referensdata (eller fabriksdata) ovan. Om det finns andra fel eller om bilen bara har avslutat fyrhjulsjustering är det nödvändigt att hitta skäl från andra aspekter.

Lämna ett svar