Bil Servicetekniker lära dig hur man kan förebygga fordonsdäck

regelbunden testning däcktryck är mycket viktigt

Kanske vi alla vet, är däcktrycket förändras med temperaturförändringar på vintern däcktryck Det måste vara tillräckligt. Om däcktrycket är otillräckligt kan det leda till en punktering. Xu ägare berättade för reportrar, under normala förhållanden, är förlusten av ett pneumatiskt däck punktering sannolikhet högre, om det fortsätter trots däcken förlorar flygresor, kommer att göra däckets sidovägg deformeras, körde en lång tid, det kommer att samlas en hel del värme inuti däcket Och värmen kommer så småningom att orsaka att däckets inre tryck förändras, vilket orsakar en punktering.

Det rapporteras att ett däck punktering orsakas av förlust av flygolyckor står för nästan hälften punktering olycka, det rekommenderas att ägarna har oftast att utveckla en god vana att regelbundet kontrollera däcktrycket. Ägaren kan köpa en däcktrycksövervakning och övervaka den varannan eller två veckor. Du kan också kontrollera däcktrycket ofta för att se om däcket är ur gas. Det mest pålitliga sättet är att gå till 4S-butiken varje halv månad eller månad för att kolla in det.

löpte däckfirma kan inte använda

Vissa ägare tror att så länge ingen dålig däck kan fortsätta att använda, det är inte sant, det är ett däck liv, om däcket har gått ut fungerar inte längre. Mästaren Xu sade att under normala omständigheter, livslängden på däcket i 2 år till 3 år eller reser omkring 60.000 kilometer, mer än livet eller har svårt slitna däck bör bytas ut.

Det har rapporterats att gummi hållbarhetstid är i allmänhet ca 5 år, medan liv och användning av däck, är lagringsförhållanden närbesläktade därför ägna stor uppmärksamhet åt deras huvudsakliga bildäck, har däck en gång hittade fenomenet åldrande, Olycksfall och allvarlig slitage bör bytas ut i tid.

& ldquo; skrapat & rdquo; så att däcket måste stoppa

kallade & ldquo; skrapat & rdquo; hänvisar generellt läcka däck på däcksidan, den dagliga trafiken ägare Vägen i mitten är mer komplicerad, så fenomenet däck är oundvikligt. Xu ägare berättade för reportrar, däck-stick skador är i allmänhet positiva läckan kan repareras, korrigerad upp efter också kan användas som vanligt, men läckan om däckets sidovägg och däckslitbana eller däck i en vinkel som inte kan repareras, Använd inte det även om det repareras.

Xu webmaster råda ägare i daglig körning ska alltid kontrollera däckskador, såsom: yta av däcket för att se om det finns nålas, nedskärningar och så vidare, när skadan visade sig repareras eller bytas ut. Om det konstateras att det finns några stenar i däckets spår, ska den avlägsnas i tid för att undvika deformation av däckets krona. Låt inte däcken komma i kontakt med oljor och kemikalier.

varje gång på ett tag för att ge däcket rotation

Varje däck kommer att pågå under en längre tid införlivandet, så att du kan behålla enhetliga däckslitage. Fordon som färdas 5000 kilometer per däck rotation bör göras en gång var resor 5000 km ~ 10000 kilometer att göra en hjulinställning, för att undvika överdriven däckslitage onormalt. Det är inte tillåtet att installera olika modeller eller däck med olika gamla och nya på samma axel. Överdriven hjulobalans kommer att producera en högfrekvent wobble, vilket orsakar ojämn förslitning av däcket, är det inte bidrar till säker körning med hög hastighet. Efter det att däcken har reparerats bör den dynamiska balansen detekteras. Däckets ensidiga dynamiska balansdetekteringsvärde bör vara mindre än eller lika med 40 gram.

Lämna ett svar