Hybrid fordonstrålning avslöjar CT200h elektromagnetisk strålningstest

                

Elektromagnetisk strålning! Detta fascinerande ord har nyligen börjat smälta med bilen. Nyligen har nyheterna om att strålningen av en viss typ av fordon överskred standarden vidarebefordrats ofta på Weibo, vilket lockade många människors uppmärksamhet. I själva verket, med konfigurationen förbättrar Hyundai Motor, bilens elektriska apparater har också varit en betydande ökning än i det förflutna, audio, navigation, luftkonditionering, uppvärmda säten, dessa konfigurationer som ska användas för el, och att de inte kommer att producera elektromagnetiska Vad sägs om strålning? Ytterligare tanke, om ombord fordon elektriska apparater kommer att producera elektromagnetisk strålning, och som på senare år har förespråkat för hybridfordon och rena elfordon, som kan driva kraftfulla bilar och stor kapacitet batteriet inte En stor strålkälla? Är det säkert att köra en sådan bil?

Med denna enorma tvivel kärlek detta kort speciellt anlitade populära nya Lexus hybridmodeller CT200h, en enkel och omfattande tester för att avslöja mysteriet med elektromagnetisk strålning inne i bilen för dig !

Begreppet elektromagnetisk strålning

Om du vill införa begreppet hela skalan av elektromagnetisk strålning, då den här artikeln kan skrivas papper, så här bara en kort översikt över en del av bilrelaterade apparater.

Först och främst är elektromagnetisk strålning en komplex elektromagnetisk våg som överför energi med växlande elektriska och magnetiska fält över tiden. Elektromagnetisk strålning kan klassificeras enligt frekvensen från låg frekvens till hög frekvens, inklusive radiovågor, mikrovågor, infraröd, synligt ljus, ultraviolett, röntgen, etc. alla är elektromagnetisk strålning.

från frekvenssynpunkt, på grund av den högfrekventa elektromagnetiska strålningen frekvens, genomträngande stark, som mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning och mikrovågsugnar, etc., hör till kategorin av högfrekvent strålning. Den mest direkta direkta risken för denna typ av strålning är genereringen av termiska effekter. Hög effekt, högfrekvent strålning kan orsaka vibrationell friktion av vattenmolekyler i materialet. Så att kroppsvärmen, så att organismen vävnader och celler för att värma upp, långvarig vistelse i denna miljö, vilket dysfunktion i centrala nervsystemet och anläggningen anda, främst yrsel, sömnlöshet, glömska och andra under hälsa prestanda.

och de flesta av den lågfrekventa strålning genereras av en transformatorkrets eller periodiskt eller elektriskt arbete (såsom motorer), som de mest typiska blåsfläktar och, i vårt dagliga liv i grunden förlitar sig på elektrisk 50Hz arbeta AC /60Hz frekvens, så i princip alla hör till den lågfrekventa strålning, är elektromagnetisk strålning på bilen huvudsakligen lågfrekvent strålning från apparater och elektriska motorer, så den lågfrekventa strålning är i fokus för denna uppsats.

Lågfrekvent strålning är i grunden en icke-termisk effekt, men den är också skadlig för människokroppen. Den mest drabbade är det mänskliga nervsystemet. De flesta av kroppens fysiologiska aktiviteter är oskiljaktiga från bioelektriska, särskilt nervsystemet, nervsystemet bioelektriska gång störd, kommer folk att gå fel, till exempel stora humör, irritabilitet, dålig sömn, endokrina störningar, och så vidare.

Lågfrekvent strålning producerar huvudsakligen magnetfält, så enheten för mätning av lågfrekvent strålning är också baserat på magnetisk induktionsenhet. Internationell gemensam magnetisk induktion enheten mikro-Tesla (& mu, T) och milligauss (MG), använder vi ofta lågfrekvent elektromagnetisk strålning testare sidan också för att visa testresultaten i de två enheterna. Omvandlingsförhållandet mellan mikros Tesla (& mu; T) och milligauss (mG) är 1:10, och båda 1 mikros Tesla (& mu; T) = 10 milligauss (mG).

För säkerheten gränsen för lågfrekvent elektromagnetisk strålning är inte en klart definierad, bara rida runt högspännings begränsar den maximala magnetiska flödestätheten bör inte överstiga 100 & mu; T, medan den lågfrekventa strålning intensitet motsvarande den brittiska allmänheten begränsad Värdet är 0,4 & mu; T, den strängaste standarden är från Sverige i Nordeuropa, gränsen är bara 0,2 & mu; T.

När standarden är förstådd, låt oss ta en titt på prestandan hos CT200h!

Lämna ett svar