Motorrumsnivå och vissa rutinnivåer kontroller

                

Det verkar som vårblomningar, och vi bör inte glömma att kolla vår hälsa hos våra bilar när säsongerna växlar. Idag, låt oss ta en titt på några rutinmässiga vätskenivå kontroller med Lang Yi som ett exempel.

Kontrollera motorns oljenivå

Sunny 1.6L bilmotorn oljenivå måste kontrolleras av mätstickan, mätstickan är beläget i bilen motorhuven på den vänstra sidan av motorventilen, som hålls vid en den Orange ring. Kontrollera oljenivån i motorn när motorn är avstängd tillstånd för, om motorn är igång, det kan lämpligen utföras efter dess flamma under 5 minuter, så att motorn kan vara tillräckligt tillbaka till oljetråget. Särskilt operation, och behovet av att först dra ut oljestickan mätområdet torkas, och sedan in tillbaka in i oljestickan och in i slutet, och sedan dra ut oljestickan och sedan hålla en vertikal tillstånd, noggrann observation av en lägre specifik mätsticka Oljenivån i området ska ligga i det övre mittläget i specialområdet.

1. Styroljenivån skall ligga i den övre delen av linjalen

2. vindruta tvättvätska erfordras tid för att lägga

3. detektera överdriven oljenivån är skyldig framsidan av motoroljestickan allmänhet delen

kylmedelsnivån checkar

kontrollera bilmotor kylmedelsnivån kontrolleras av nivå reservoar. Kylvätskebehållaren är placerad på fordonets vänstra sida och har en sfärisk form, ett nästan transparent plastmaterial och det övre locket är blått. Kylvätskan i originalbilen är rosa. På fordonets motorkylvätsketank är fordonets övre och nedre gränser anordnade, och kylvätskans nivå bör ligga mellan de övre och nedre gränserna.

Kontrollera bromsvätskenivån

Kontrollen av bromsvätskan i detta fordon utförs genom att bromsvätskebehållaren observeras. Bromsvätskebehållaren ligger nära brandväggen på förarsidan och är formad som en fyrkantig låda. Det är ett ungefär transparent plastmaterial med ett svart lock. Under normala förhållanden bör bromsvätskenivån vara mellan de övre och nedre gränserna. För detektering av bromsvätskenivån är det nödvändigt att observera bromsvätskenivån på reservoarens sidovägg.

Kontroll av oljenivån för styrassistans

Oljenivån för styrhjälp kontrolleras av oljestickan i behållaren. Oljebehållaren för styrhjälp ligger nära kylvätskebehållaren, som är svart och har ett grönt skydd. Vid kontroll av oljenivån ska den normalt utföras i kallt tillstånd. Den normala oljenivån ska ligga mellan de övre och nedre gränserna för oljepåstången för styrhjälp och uppåt.

kontroller spolarvätska nivå

För Kontrollera spolarvätskenivån, vi brukar säte dina byxor, så länge rengöringsvätska i behållaren kan vara. När vätskenivån i vätsketanken är mycket låg bör den tillsättas i tid för att förhindra att rengöringsvätskan används mindre.

Lämna ett svar