Automobilmotoröverhettningsfelanalys och felsökningsmetoder

                

motorns överhettning är ett vanligt fel, kommer det att leda till uppkomsten av motoreffekten, ekonomi nedgång så allvarlig att det skadade delar, så sådant fel bör omedelbart avlägsnas. Låt oss ta Santana-sedan som ett exempel för att introducera ”fyrstegsmetoden” för att eliminera problemet med överdriven motortemperatur.

En titt

funnit att temperaturen är för hög eller temperaturlampan hålls blinkar, för att stoppa och kontrollera för att se om den normala kylvattentank, vattentankar, vattenledningar och alla skarvar är täta fenomen. Om ingen avvikelse upptäcks genom den externa inspektionen, kan du fylla kylvattnet enligt föreskrifterna och fortsätt sedan köra. Om efter att ha rest ett visst avstånd, fann fortfarande att temperaturen är för hög, stoppa och kontrollera kylvattnet också funnit att minska många är detta främst på grund av vattenmanteln av cylinderblocket trakom eller perforation och förlust. Efter att ha upptäckt detta fel ska det repareras och bör inte tas lätt.

En andra tryckning

när motortemperaturen är för hög, att vattentemperaturen av handen röra vattens röret för att bestämma misslyckanden. Om temperaturskillnaden mellan de två rören är mycket stor kan det bedömas att termostaten inte fungerar. Om du inte kan köpa tillbehören på vägen kan du ta bort termostaten och ersätta den omedelbart efter att du har återvänt till enheten.

三 放

Om det finns luft i kylsystemet, bildas en gasmotstånd, vilket medför dålig cirkulation av kylvattnet, vilket resulterar i överdriven motortemperatur. Följande tillvägagångssätt kan tömmas: Låt motorvarvtal, tanklocket till bara något skruvas gasutveckling, då blir det en del kylvatten flyter samman med gasen, så upprepade gånger, tills gasen lades sist. Efter felsökningen bör kylvattnet fyllas om i tid.

Fyra röda

Om fordonet färdas på en lång grusväg eller en lerig väg, kommer det att finnas en del smuts ansluter sig till kylaren, över tiden, kommer att påverka kyleffekten, vilket gör att vattentemperaturen är för hög. Radiatorgalleret kan blåsas med tryckluft och spolas sedan med ett vattenrör.

Lämna ett svar