Optimerad för detaljer Universal sexväxlad demonterad demontering

                

AT traditionell växellåda med en tillförlitlig kvalitet, mogna teknik fördelar inom automatiska växellådor fortfarande upptar mest bred marknad, men hur i nivå med växellåda med dubbelkoppling i skift hastighet i överföringseffektiviteten att konkurrera med manuell växellåda Jämfört med CVT i skiftande jämnhet är det fortfarande motivationen för designers att kontinuerligt förbättra. Sedan kan vi, genom att demontera universell 6-växlad automatisk manuell växellåda, se hur designarna sätter dessa underbara visioner i bruk.

Allmänt andra generationens sexväxlad manuell växellåda är installerad i 2012 Regal, lacrosse och snön Folan Mai Rui Bao, jämfört med den tidigare generationen har optimerats i flera detaljer, I viss utsträckning ändras bristerna i långsam skifttid och dålig skiftning.

Växellådan väger cirka 70 kg och används i frontlastplattformen. Det vridmomentomvandlarehus som är anslutet till motorn kan anpassas till motorn. Formdesignen fungerar med den.

● Kombinationstid för låskoppling i vridmomentomvandlare

Det finns ingen förändring i vridmomentomvandlarens konstruktion, men här talar vi om hydrauliskt vridmoment Lås uppkopplingen i enheten kombinerar tidsproblemet. I syfte att förbättra överföringseffektiviteten hos konventionella AT växellåda, kommer det att tillsättas i momentomvandlarens låsningskoppling, så att i sinom tid de hydrauliska förhållandena hos turbinen är sammankopplade med pumphjulet, för att uppnå 100% effektivitet av effektöverföring. Men kombinationstiden är inte så tidigt som möjligt, det måste balansera effektiviteten och jämnheten i kraftöverföringen. När fordonet bara har börjat eller motorns varvtal är låg, kommer överföringseffektiviteten att vara högre, men körens jämnhet under accelerationen av fordonet kommer inte att vara mycket bra. Så att hitta en perfekt balans är den bästa designen.

● överförings ECU integrerad i ventilkroppen i transmissionsarrangemanget
nedersta ventilenheten är installerad, hela transmissionsmekanismen styrs medan transmissionen ECU också Integrerad i detta sparar den högintegrerade designen utrymme inne i motorrummet och skyddar elektriska signaler från motorrummet. Men eftersom den ligger vid den nedre delen av överföringen, det vill säga närmast marken, är dess skydd också viktigt, annars kommer underhållskostnaden efter skadan att vara högre.
● Solenoidventil för linjär steglös inställning av oljetryck

Styrmodulen i ventilkroppsaggregatet består huvudsakligen av 7 magnetventiler, som kan realisera växelläget genom att styra oljekanalen. det förändrar. En av de sju magnetventilerna är en avstängningsventil, som endast har två tillstånd, öppna eller stängda. De andra sex är linjära magnetventiler, vilket möjliggör linjär steglös justering av oljetrycket mellan de två tillstånden. Mer exakt kontroll av oljetrycket innebär förbättrad skiftkvalitet och skifthastighet.

Titta på den labyrintliknande ventilplattformen, du bländar eller beundras av dess designers. Det bör sägas från design till bearbetning, är ventilplattelementet beskrivs ha en mycket hög teknikinnehåll, medan den är också direkt relaterad till transmissionsväxlingskvaliteten.

Förutom den ursprungliga strukturen är optimerad, lyfthastigheten av denna transmissionsväxlingsställdon förkroppsligas i de två växellägen, dvs kopplingen samtidigt bindning och frisättning. Vi kan helt enkelt förstås som en Dubbel kopplingstransmission kopplingen under en växling i vilken en kopplingsoljetrycket börjar att minska, började separera lamellkopplingen, drabbades den andra kopplingselementet olja började öka, och Börja kombinera. Om kopplingen är urkopplad för fort, kan orsaka för tidig förlust av last plötslig ökning av motorns varvtal, och kopplingen kan också resultera i minskad bindning för tidigt har en åktur, hur man gör skärningspunkten mellan båda ligger inom ett intervall av relativt perfekt, Den är beroende av den mer exakta kontrollen av oljetrycket genom magnetventilen.

Lämna ett svar