Secret supercar torrsumpssmörjning fusk

Superman kommer att ha känslor, och när vi öppnade slöja av ultra-kör för att du hittar dem med & ldquo; dödlig & rdquo; som sex utan ett nät som Att hjälpa den så kallade ”follywood” girigheten utstrålar världen, och de är även giriga att vrida oljesumpen i en torr.

& ”Vår bil använder en torr sump. & Rdquo; om du vill gå till några av de super sporthall dålig promenad, du måste ha hört en beskrivning av den torra sumpen från försäljning konsulter i stolta tonen, ja det kan betraktas som synonymt med högpresterande bilar.

「Placeringen är våt sump」

Oljebotten? Gör det fortfarande? Lyssna på en huvudvärk, men det kan bli en super-race motor måste ha en drottning utmärker innan införa det, jag tror att det är nödvändigt att tala om dem dömda till medelmåttighet pan & ndash; & ndash; Våtsump . Den ligger på botten av motorn och innehåller tillräckligt med olja för att skydda motorn. Motorn kan pumpas från oljepumpen för att möta efterfrågan. För dig den mest intuitiva möjligt eller vid varje underhåll är bilen upp på en lyftanordning underhållstekniker med en skiftnyckel lossa oljetråget lägsta nivån på oljeavtappningspluggen då nedläggningen av oljan så Jag blev ombedd att komma ut.

Det kanske inte tillåter dig att ta något intresse, så en marginell roll, men begränsar uppgradering motorn i prestanda, och därmed för att bryta denna flaskhals, designers övergav denna grundläggande struktur Den torra oljebottenstrukturen kom till.

● Var är den torra oljesumpen (Dry Sump)? Vilka fördelar har den över våt sump?

Smörjsystemets egenskaper med våt och torr oljekanna är desamma. sump av tanken har en speciell oljepump är ansvarig för att upprätthålla den totala driften av oljepumpens smörjningssystem storlek och kostnad är relaterade till den våta sumpssmörjning trycksmörjningsstruktur innefattar en stänksmörjning och trycksmörjning, och en torr olja Bottenhöljets smörjningsstruktur har endast smörjning av tryck. Tips:
Trycksmörjning: Oljepumpen pumpar oljan till erforderliga delar vid ett visst tryck för att uppnå skydd. Stänksmörjning
: För motorn, rotation av vevaxeln av oljan i oljetråget från band, och & ldquo; spillts & rdquo; friktionsyta för att uppnå smörjning.
● Varför använda ”dry sump”?

Under intensiva körförhållanden, kan våt sump med stänksmörjning problemet bero på den centrifugalkraft som ledde till oljeförsörjningssvårigheter som orsakas av otillräcklig smörjning, som begränsar prestandan hos fordonet till en viss utsträckning. För att fullfölja denna grupp av bländande uppgifter i vissa avseenden är bunden till en extrem, och ibland vi känner verkligen ensam för dem, eftersom det är jakten på gränsen, skulle det visa sig att det har ingenting att göra med hem, det vill säga i de flesta resor miljö, gjorde så aggressiv smörjsystem är oförmögen rejäl hennes bästa, men med ett gäng svart glasögon, klädd i en vit labbrock, knä designers, daglig meditation & ldquo; kampsporter världen, endast yrkesverksamma inte bruten & stavningen är hundra gånger, allt detta är motiverat.
”Bilden visar våtsumpen, för att övervinna effekterna av centrifugalkraften orsakad av smörjsystemet, till de designers i form av oljetråget också gjort kompensera för inställningen av”

Låt oss se vad de tycker. För det första har den våta sumpen inneboende defekter i motståndskraftiga centrifugalkrafter jämfört med torr sump. Naturligtvis, i vått sumpen har designers gjort arbetet med att kompensera för sex, tror jag inte, du kan hitta en bil, få på marken för att se sevärdheterna i kroppen under sin kjol, till synes obetydliga handling, men du bör alltid tror att det finns stjärnor Utforska hjärtat. Du hittar de flesta av oljetråget kommer att anta formen av den låg till hög, för att säkerställa att vid tidpunkten för acceleration, oljepumpen i tillräcklig utsträckning kan sugas olja, rotation av vevaxeln kommer att sopa upp oljan, kastas utspillt parti av cylinderväggen eller liknande, Det låter opålitligt, och det är praktiskt att göra det med ett stort område som sammanfattar den låga noggrannheten. När motorn ställer strängare krav på smörjning är denna omfattande typ svår att uppfylla kraven. I ögonen på designers, är den mest värdefulla lägre tyngdpunkt, avbröt oljetråget under motorn kan uppnå målet, precis som begreppet boxermotor.

● Är allt?

Som hjärtat av hela smörjsystemet är oljepumpen ansvarig för att upprätthålla driften av hela systemet. Det är inte en evig rörelse maskin, men det hotar att konsumera en del av motorns uteffekt. Med upptrappningen av grön el-teknik, som liknar en del av & ldquo; hänsynslös roll & rdquo; har sparkas ut ur systemet, är kylkompressorn a & ldquo; & rdquo;, men nu sticker ut, användning av elektrisk oljepump enhet inte verkar alltför realistiskt, så det är fortfarande att komma hjälpa dem Taizhanshenwei genom rotation av vevaxeln, födde en större utbud trycksmörjningssystem för att möta precision strejk punkten behöver vi oljepumpen storlek större, som järn Liksom bananfläkten i fläktprinsessens händer, är det annorlunda att svalna och hantera Sun Dasheng. Men frågan är, vilket i slutändan hur mycket avstå från makten att sluka, men då tänkte jag, framför hundratals 4,5 miljoner hästkrafter, och du kommer att gilla mig nypa pennies det?

bara smörjning, & ldquo; bära tarm alltför & rdquo; olja kommer att ta lite värme, och sålunda, kommer oljetemperaturen följer gradvis ökas (oljetemperatur för hög det kommer att orsaka fenomenet oxidation, varigenom smörjande förmåga av nedgång), för att effektivt kyla motorolja är nära förestående, så, innan de återvänder till oljelagringstankar, genom oljekylaren (storlek kommer att vara större än den genomsnittliga sedan ) av & rdquo; & rdquo;, dop gemensam oljekylaren, det finns två, en är att förlita sig på samma tank som luften strömmar för kylning, den andra är relativt lägre koktemperatur av en kylvätska (kylvätska i ca 110 °.] C, och i de flesta fall, vattnet tabellen kommer att svävar mellan 90 ℃ ~ 100 ℃) för kallt och varmt olja och oljetemperaturen hålles inom gränser.
nackdelar torrsump struktur:
fördelar: Avbryt oljetråget, tyngdpunkt hos motorn reduceras, att förbättra hanteringen av fordonet; stora oljepumpen lätt från högt ovanför tanken Med stöd av den högdrivna motorn kommer den flytande oljan att nå destinationen exakt under designerns plan och maximera effektiviteten.
nackdelar: höga tillverkningskostnader och behovet av större motordrivna oljepumpen i ansiktet av höga priser och prestandadata har blivit obetydlig, värdighet och låta dem betala alls.

● Dry sump & quoquo;

Från bilden kan du tydligt se att det finns en lagringstank under oljefyllningsporten , storleken på lagringstankar kan göras enligt olika motorkonfigurationer anpassade för att möta en tillräcklig försörjning av olja till mängden lagring av smörjsystemet, är smörjsystemet fortfarande en hel återvinningskrets, och är mer som en flertank Funktionsöverföringsstationen, som har flera jobb, är inte samma sak som den sojasausflaska du köpt från IKEA. Ta den enkla separationen

olja och oljeånga, går in i ångan oljan i tankens inre genom styr och dess tillhörande rörledningar till separatorn sönderfall, olja separeras igen droppvis ventil delta igen i smörjkammaren, och ånga tillfördes olja förbränning i cylindern (för oljeånga behandling kan olika tillverkare använder olika sätt, den vanligaste är endast nämns häri), och dessutom vevhuset Ventilatorn är ansvarig för att bibehålla tryckbalansen i hela systemet. Det låter lite komplicerat, men här kan det bara betraktas som ett logistikarbete.

Efter några svårigheter, som cirkulerar olja genom lagren av sediment så långt tillbaka i relativ komfort av utrymmet, och i själva verket finns inte föreställa sig tyst, det finns en stark centrifugalkraft måste övervinnas. I syfte att undvika centrifugalkraften som alstras under fordonet kör gräns leder till oljelagringstankar där oljan pumpsidan och ytterligare flödande olja pumpning sker, då, förutsatt skikten & rdquo; nivå & rdquo, (våtsumpen Det finns också en liknande baffel) som håller oljan ordentligt ”tryck” under.

Naturligtvis lagras också den mängd olja som lagras. Oljemätstickan som vi känner till kan ersättas av oljenivånsgivaren. Den här typen av trick är inte ett patent för superkörning. Den allmänna kategorin lyxbilar har också en sådan funktion. Jag vet inte varför, blotta omnämnandet av det, jag tänker alltid på dem i skolan för att tjallare stolta över & ldquo; & rdquo;, vänner vid närmare eftertanke, är de sorglig påminnelse om ägarna inte som spelar detta roll det? När oljelagret är under gränsen av olika anledningar kommer det att sätta en nål på några av tillverkarna genom varningslampan på instrumentbrädan. Åh, du kan inte göra det. Sett i detta ljus, kan användningen av en torr sump sägas tjäna två syften, samtidigt som de smörjbehov hos motorn i gränstillståndet, under det att tyngdpunkten hos fordonskroppen finns det en grad av minskning, motion för att förbättra hanteringen. Allt detta stämmer överens med den ursprungliga syftet med den ursprungliga designen.

Lämna ett svar