Kör hem under vårfestivalen? 9 stora utryckningsfordonet reparationsanvisningar

] [familjebilar kunskap av ägarna av fordon för akuta reparationer är en tillfällig åtgärd när ett fel uppstår i en bil som rör sig på det sätt som används och därför fordonet når destinationen det ska repareras i enlighet med de normala kraven, Vid fler misslyckanden och olyckor. När 1
., Kylarslangar radiator läcker ut ur stödåtgärderna
lite vatten slangbrott, finns tyg sår, kan höghållfasta plastskivor också staplas och insvept i bomulls läckor Använd först ett tunt linne för att säkra första hjälpen.
Om det inre kärnröret är trasigt, kan ytterkanten avskuras, repareras med ett lödstål eller repareras med ett munstycke. När kärnröret kan skadas allvarligt slätat svetsade, eller blockerad vid båda ändarna av avloppsrören, plugggruppnummer högst 5%.
2, de åtgärder skada stödfläkt belt
motorfläktremmen gång skadad, kan vara ”sutur” dvs bortkopplad på ett avstånd, båda ändarna av varje 1 ~ 2cm flera borrade hål, med den tunna tråden Bältet sys ihop.
3,
läckande förgasare float stödåtgärder, eftersom flottören förgasarens flottörkammare olja läcker orsak förhöjd yta, blandningen är för tjock, vilket gör att motorn kör instabilitet, illamående, avger ljuddämpare ingen rytm Det plötsliga ljudet och den svarta röken. Detta är ett vanligare fel. Det kan repareras genom svetsning eller byte av flottören. I vägen sätt, varken flottören kan ändras, inte heller när svetsverktyget kan vidta följande åtgärder:
avlägsna flottören, flottören bristning upp i varmt vatten (temperatur 95 ℃ ~ 100 ℃), flotte Bensinen i den kommer att förångas från läckan på grund av värme. Ta flottören från hett vatten, låt det svalna naturligt i luften och reparera det enligt följande nödåtgärder.
3,1 Efter uppvärmning batteri tätningsmedel, appliceras vid läckage, för att vara tillförlitliga, kan vara utanför tätningsmedels asfalt, och sedan en liten bit av plast, pastan efter uppvärmning.
3.2 Epoxihartslim för att spricka eller bryta, och slät, för att inte öka vikten på flottören.
3,3 vid pluggning belagda med tvål, eller appliceras på den läcker vid tätningen upphettades bitumen, kan vara av gummi (eller plastark) efter tändning vänta tills smält i smältdroppar som läcker vid tätningen . iPhonen 4, kan stödåtgärder
bränslepump membran bränslepump membranbrott skada oljeförsörjning brist, bilar svaghet, inte lätt att höja motorvarvtalet. Allvarlig nedbrytning orsakar oljefel.
stödåtgärder bränslepumpen avlägsnas, sönderdelningen öppen film set, för att byta membranet eller det mellanliggande skiktet är förskjutna vinkelmässigt bristning och sedan återmonteras att använda. Om skadan är allvarlig, enligt de rådande förhållandena med presenningar, plastpåsar, inga oljeläckage tryck syntetiska läder artiklar, skars till formen på membranet för att sandwich den gamla membranorganet. En överdriven membranbrotts bensin läcker in i vevhuset, bör oljan bytas ut, om alla de ovillkorliga byte av olja, oljan bör också släppa en del av vevhuset, då bilen plus reserv olja. Samtidigt var försiktig så att du inte kör med hög hastighet för att förhindra att vevaxelns (eller anslutningsstångens) lager brinner på grund av dålig smörjning.
I det första hjälpen av bensinpumpens membranskador bör det också noteras att den inhemska bilmotorens bensinpump i allmänhet demonteras och demonteras för underhåll. Vissa importerade bilar som Toyota 2Y, 3Y och andra bensinpumpar från motorn är inte avtagbara och kan bara bytas ut efter ett fel. För äldre importerade bilar, till exempel Toyota 12R, 5R, K och andra motorer, kan bensinpumpen demonteras. Den importerade bilmotorens bensinpumpmembran är trasig och den inhemska bilmembranet kan modifieras och bytas ut. För att säkerställa täthet under monteringsprocessen kan limet monteras vid membranets och splintens, pumphusets och pumphusets korsning.
5, första hjälpen åtgärder för kondensatorer
Kondensatorns funktion är att förbättra skyddet av högspännings elektriska gnist inte ablated. När kondensatorn är inte bra eller dåligt Ground arbete, kommer att göra högspänd gnista blir svag, vilket resulterar i minskad motoreffekt, ökad bränsleförbrukning, och även fordonet svårt att resa. När kondensatorn är nedbruten, kommer lågspänningskretsen att jordas, vilket gör att motorn inte fungerar. Eftersom marken när
järn felaktig eller dålig kontakt som orsakas av inre högtrycks svag gnista misslyckande, en applikationskortet försiktigt knacka på botten av huset, för att öka det inre trycket hos kontakten, kan fortsätta att använda. När kondensatorn är trasig, kan kondensatorn tas isär, lokalisera och avbröt isolationsgenomslag eller stencil foliedelen, sedan runt brunnen kan återmonteras.
6, första hjälpen åtgärder för tillsynsmyndigheter
De flesta bilar drivs av elektroniska tillsynsmyndigheter. Dess funktion är att automatiskt begränsa generatorens maximala utgångsspänning. När regulatorn är skadad kommer det att orsaka ett icke laddningsfel. Bilen på detta sätt kommer att drivas direkt av batteriet, vilket är mycket ogynnsamt för förarens säkra körning. När den ovillkorliga
, avtagbar regulator ”F” och ”+” terminaler av trådarna, en trådförbindelse mellan två 8 till 13 ohm eller en glödlampa kan vara 12V stöd , men kan inte användas under lång tid, om batteriet är skadat på grund av överdriven laddning.
7, kan sub-brandstödåtgärder första
distributör rotor lätt läckage orsaka högspänningsgnista svag, ljuddämpare gjorde ingen rytm ljud ”puttrande” och även blästring och svart rök, ibland förgasare anlöpning. Motorn startar inte när det finns allvarlig läckage.
För ett lätt läckagehuvud, använd ett sandpapper eller en trowel för att padda det försänkta området av läckaget till ett 1 mm tjockt isolerande tejp och platta det. Om det finns en spricka i det splittrade eldhuvudet kan det lösas upp i bitumenet och droppas sedan in i sprickan och sedan kan det användas efter montering. Allvarliga skador på fördelarrotorn, en borttagbar fördelarlock gummi dammskydd på sockeln sidan, en slips tråd eller plåt (längden av samma längd som den ursprungliga distributör rotor) vid dess lilla ände, att anbringa en gummipackning placerad Eller sätt in isoleringsbandet för att förhindra läckage. Därefter lägger du stoftjockens stora ände på distributorkammen för att ersätta den.
8, efter allvarlig skada på elektriska kontaktpunkter eller kam, kan tillfälligt ersätta horn relä, är användningen av vilken öppnas och stängs i stället för reläkontakterna öppnas och stänga de elektriska kontaktpunkterna, den ursprungliga tråd så länge som den första relä ledningar Ta bort och gör sedan lågspänningskretsen i tändsystemet och kretskretskretsen i reläet parallellt. Efter bör kontrolleras ledningar blixt över de högtrycksbetingelser: tändningsnyckeln har vridits till den första hastigheten, så att bortsett från den centrala högspännings kända kroppen omkring 5 mm, observera om överslag. Om det inte finns någon brand eller bruten eld, justera luftspalten på reläkontakten och kontrollera om kontakten är ablaterad eller smutsig, om gnistan är svag, kontrollera om ledningen är tillförlitlig. Det bör noteras att denna metod kommer att leda till förtändningen vinkel av 25 ° ~ 30 °, därför bör installeras efter fördelningshuset i den riktning som tändfördröjningen av hela 25 ° ~ 30 °, och sedan starta motorn, sedan När tändningstiden är inställd på normal kan du fortsätta köra.
9, skador på andra komponenter i första hjälpen-åtgärder
9,1 när dragstången är bruten, kan sticka och fästs med tråd klibbning, med denna metod efter att spänna båda ändar styrförmåga.
9.2 Bränsletankens läckage kan limas med epoxiharts eller beläggas med tvål. För stora sårhål kan det också blockeras med träpropp. Om
9,3 meter linje eller jordledning urladdning på annat håll, och ibland svåra att ta bort, kan sådana kretsar avbrytas av linjen för brand, endast strömtillförseln till tändsystemet.
9.4 Om spolens ytterligare resistans är skadad kan tändspolarna och kopplingsnätet kortslutas så att motorn fungerar.
9.5 Om generatoraggregatet är skadat och inte kan repareras tillfälligt, kan generatorkablarna helt avlägsnas från luften och endast batteriet levereras till tändsystemet.
9.6 Om ventilfjädern är sönderbruten, kan justeringsskruven på cylinderns ventillift avlägsnas för att hålla ventilen stängd för att upprätthålla motorns drift. När
9,7 läckage om det främre bromsslangen, allvarligt påverkar arbets bromssystemet kan styrventilen vara en bromsluftpassage på framåtluftkammaren avskurna för att säkerställa normal drift av bromssystemet.

Relaterad Rekommenderad läsning: Vinterbil underhåll missförstånd: Använd inte fläkten för att baka oljesolen
Vad händer om batteriet är dött? Lär dig hur man löser problemet med att mata

Lämna ett svar