Detaljerade bildäck reparationsprocesser inte längre luras

ordspråket säger, hur ofta inte köra på vägen punkteringar. För närvarande har däckreparationsindustrin blandat, medan däckreparationsprocessen specifikationer och ojämn, avgifterna inte är standard, så vet inte många människor hur man handskas med däckreparations det har förekommit bett slaktas. Idag analyserar vi däckens reparationssteg, liksom den genomsnittliga laddningen och undviker att bli lurad i framtiden.

När du talar om däckreparation kanske du vet att det finns två stora kategorier av heta och kalla. Värmeskyddet är att suga upp patchen speciellt och värm upp den. Kall reparation är direkt applicering av limet på plåstret för bindning. Processen är enkel, men detaljerna och verktygen är mycket speciella. Eftersom varmfyllningsprocessen kräver mycket sofistikerad, slipning, eller inte lätt uppvärmd gummiskiktet utgör en fara, men också lätt att öppna plastreparations spricker lätt efter åldring, det termiska magasinet upp metoden är inte mycket. Jag vill presentera en metod för kallfyllning klassificering tillhör, är denna metod hög temperaturbeständighet, åldrande, lufttäthet, är nyckeln god mun till mun kan vara en sekundär reparation prestanda.

a, förfarande för att reparera

positionen av däckets sidovägg skador skadade endast tre sidoväggspartier och mdash; & mdash; hänvisar till den sida av däcket, kronan & ndash; & mdash; hänvisar till framsidan av däcket, Axeln hänvisar till vinkeln mellan däckets framsida och sida. Sidoskador är det svåraste att reparera, 4S-butiken ger vanligtvis inte reparation, och det finns ingen tidsbegränsningsgaranti efter reparation, så de flesta butiker rekommenderar användare att ersätta däcken. Jag skvaller mindre och säger att däckens demonteringssteg utelämnas här, direkt från däcken som lyfts upp och ner.

Efter att hitta såret, såret och externt till etikett däcket, och väljer den beräknade området för slipverktyg, vid sidoväggen av däcket vara relativt tunt så krävande flertal tekniker och verktyg. Först, slipverktyg, använda låg hjul slipmaskin, slipning avsikten är att skära den lindade håret stubb polerad jämn, och polerade för att underlätta en finare kornbindning.

Efter avslutad polering rengörs med en stålborste, slipning för att avlägsna fint material efterdyningarna gummi, ett vulkaniseringsmedel som förberedelse för målning, om inte rent avlägsnande av fint material kommer att påverka det adhesiva gummi, Det är lätt att få gummit att binda dåligt eller få det att falla av.

När rengöringen är slutförd, är det nödvändigt i såret Applicera ett härdningsmedel, är den roll av drogen för att göra vulkaniserat gummi kemisk reaktion, så att vi går in i det vulkaniserade gummit och däck Gummivet i sig är integrerat.

vulkaniserade gummit är ett naturligt gummi, har som skall upphettas före dess användning, placeras på de förvärmda platt vulkanisaten enligt cirka 5 minuter efter upphettning blir mjuk, kan uppnå Status för användningen. Vulkanizatet sätts in i sidoledsavsnittet med en pincett och en plattskruvmejsel och fylls så mycket som möjligt.

Lämna ett svar