Skiftande chock stor felanalys av bilöverföringsväxellådan

Automatisk växellåda är lätt att använda, men eftersom det automatiska transmissionssystemet är en mycket exakt montering, speciellt den automatiska överföringen av hand-in-one Strukturen är mer komplicerad. Därför, när den automatiska överföringen misslyckas, kan reparation vara besvärlig och dyr. Därför kräver automatiska överföringar mer försiktighet och underhåll.

underhålls växellåda oljebyte är nyckeln

Om du nyligen har funnit att en relativt stor chock när automat skift, är skiftet hastigheten relativt långsam, betyder det att oljebytet till växellådan. Automatisk bil bås bil bättre än de manuella växlar, är manuell växellåda struktur relativt enkel, även om oljebytet mer än en vistelse några dagar i alla fall, men en automatisk bil spiltor oljebyte kan inte spara, 20.000 km utbytet måste förändras, annars en gång lång, är bilen lätt att gå fel, eftersom de automatiska bil förändrings växlar automatiskt och kontinuerligt under, oundvikliga slitage redskap. Det automatiska växelsmörjmedlet kommer att appliceras på det yttre skiktet på växellådans yttre lager och växeln kommer att röra sig smidigare. Generellt, om det är en manuell växellåda eller en automatisk växellåda, rekommenderas att byta växellådsolja i upp till 12 månader eller 20 000 kilometer.

regelbundet kontrollera växellådsoljan

i den automatiska växellådan är en injektion av smörjolja ATF kallas, förutom dess roll i smörj kylning, är det viktigaste att passera motor och växellåda Kraften mellan. Arbetstemperaturen hos ATF-oljan är i allmänhet runt 120 grader Celsius, så oljekvaliteten är mycket hög och måste hållas ren.

Kontrollera alltid att vevsnivån för automatisk växellåda är normal. Kontrollera metod för automatisk transmissionsfluid och motorolja är inte samma sak, för att kontrollera motoroljan är i kallt tillstånd, är transmissionsoljan oljan behöver värmas till omkring 50 ℃, och sedan stannar i växelspakens 2 sekunder efter parkeringsväxeln läggs, denna gång oljestickan normala bör vara mellan den högsta och lägsta linje, som inte är nödvändigt att lägga till samma oljekvalitet. Ta bort skruvarna är mestadels automatisk växellåda oljetråget när

rätta ersätta växellådsoljan

generellt ersätta ATF att missa den gamla oljan sedan lägga till en ny olja, men att endast cirka Den kan bytas ut med 30% ny olja, och 70% av den gamla oljan förblir i växellådan. Om oljan byts genom att oljekåpan tas bort, kan en oljebyte på 70% uppnås, vilket i sin tur säkerställer växellådans hälsa. Men bättre metod är dynamisk oljebyte oljebyte, överföring med hjälp av en särskild städutrustning, i samband med överföringen har drivits i hela cykeln av gammal olja, dräneras och sedan lägga till en ny växellådsolja, så oljebyte Satsen är så hög som 90% eller mer.

Lämna ett svar